Published On: 17 de desembre de 2021|Categories: Sortides Fotogràfiques|

Què t’explicaré

 En aquest breu article t’explicaré què pots fotografiar a La Llotja de Mar.

Nosaltres hi vam anar en una sortida fotogràfica a Barcelona i, creu-me si et dic, que va ser una experiència d’allò més interessant.

La sortida fotogràfica a Barcelona. La Llotja de mar.

Hem començat el curs 2021-2020 proposant una sortida fotogràfica a Barcelona dins un espai tancat, cosa que fem per primera vegada després de la pandèmia.

Hem visitat LA LLOTJA DE MAR, hem pogut comptar amb l’acompanyament d’una guia oficial de Cases Singulars. Evidentment hem pogut fotografiar tot els espais inclosos en la visita.

La Casa Llotja de Mar, situada al front marítim en ple centre històric de Barcelona, és un dels monuments més significatius i esplendorosos, que representa l’economia i la cultura de la ciutat. Va ser construït durant la segona meitat del segle XIV, el període més brillant del gòtic català.

L’actual edifici neoclàssic es va construir al segle XVIII sobre l’antic edifici medieval. L’antagonisme d’estils fa de la Casa Llotja un monument històric i artístic de gran interès arquitectònic i fotogràfic, al qual s’afegeix l’incalculable valor artístic dels seus salons, decorats i enriquits principalment d’escultures i pintures realitzades als segles XVIII i XIX per alumnes i professors de l’Acadèmia de Belles Arts.

Un atractiu afegit de la Casa Llotja és la seva ubicació excepcional: davant del mar, a pocs metres del Port de Barcelona i del casc antic de la ciutat, amb espais i monuments d’interès: la Catedral, les Rambles o l’església de Santa Maria del Mar, entre d’altres.

Com va anar la Sortida Fotogràfica a Barcelona – La Llotja del Mar

Així doncs, el passat dissabte 16 d’ Octubre 2021, el Grup de Sortides Fotogràfiques de  l’AFC vàrem visitat La Llotja de Mar de Barcelona, ubicada entre el Pla de Palau i el Passeig d’Isabel II. És un edifici gòtic civil amb reformes d’estil neoclàssic molt interessant.

Com hem dit abans, la visita fotogràfica incloïa l’acompanyament d’una Guia oficial  que explicava  molt bé cada zona de l’edifici que anàvem visitant, tal com el Saló de Contractacions, el Patí i l’Escala d’Honor, el Saló dels Cònsols, el Saló Daurat, el Saló Lucrècia,  i altres… Durant la visita,  podíem anant fent les fotos que més agradessin a cadascú de nosaltres.

Acabada la visita a la Llotja, vam continuar la visita fotogràfica pels carrers típics del Barri del Born fins a l’Església de Sta. Maria del Mar, on el grup ja és va anar dissolvent.

Conclusió

Ha estat una jornada profitosa i molt interessant que, de ben segur, ens ha proporcionat bones fotografies i  bons moments de trobada entre nosaltres. Ara intentarem allargar aquests bons moments organitzant un visionat “in situ” a la seu de l’Agrupació. Serà la primera després de la pandèmia, celebrem-ho!

Segur que t’agradaria participar en les sortides que organitzem. Només tens que fer-te soci fent click aquí.

Anna Barnés
Aquí tens algunes de les imatges d’aquell dia.
Sortida Fotografica Barcelona - La Llotja del Mar

foto: Josep Mª Bonjoch

Més entrades

Més entrades