Published On: 29 de desembre de 2021|Categories: Formació|

Què t’explicaré.

El passat dissabte 30 d’octubre vaig participar en un curset d’astrofotografia de cel profund a Alacant amb Luis Miguel Azorín, l’ànima darrera de la Acadèmia Natural Portraits i del canal de YouTube Natural Portraits

Sens dubte el millor canal en castellà sobre Astrofotografia i Macro Extrem que podem trobar a internet. El pots trobar a www.naturalportraitsacademia.com i a YouTube a on té 142.000 subscriptors.

Sembla interessant oi? T’ho explico en detall

El Curs d’astrofotografia

El curs d’astrofotografia consistia en ensenyar com fotografiar la galàxia Andròmeda i la del Triangle amb material fotogràfic lleuger i comú (càmera sense modificar i teleobjectius curts, de 85mm a 135mm) gràcies a la utilització d’una muntura equatorial, amb una part teòrica i una part pràctica amb sortida al camp per arribar a realitzar una fotografia com aquesta.

El Luis Miguel va explicar-nos els diferents tipus d’astrofotografia que existeixen, explicant el material necessari en cada cas, i mostrant-nos exemples de fotos fetes per ell abans de entrar ja en l’astrofotografia de gran camp amb equip lleuger. Vam parlar de l’adequació dels nostres equips abans d’entrar de ple en l’únic element essencial per fer aquest tipus de fotografia: La muntura equatorial, de les que en va portar tres models de diferents preus per que la gent que no en portava les pogués manipular, la qual cosa, junt al seu llenguatge planer i pedagògic va fer molt fàcil seguir-ho tot per persones poc expertes com jo. I les persones que ja tenien pràctica en el tema van poder fer-li tot tipus de preguntes per aprofundir o aclarir els dubtes que haguessin pogut acumular amb les seves experiències, ja que el Luis Miguel fa 18 anys que practica aquesta especialitat.

També ens va presentar els millors objectes a fotografiar en cada estació de l’any i les aplicacions, gratuïtes o de pagament, que ens poden ajudar a trobar i identificar al cel l’objecte que volem fotografiar, siguin galàxies, nebuloses, cúmuls globulars o cúmuls oberts. I a continuació vam veure com fer les seqüències de fotografies que després haurem d’apilar i com processar-les amb els diferents programes disponibles per fer-ho, aprofundint en dos d’ells: Photoshop i un programa molt més especialitat i professional com és Pixinsight.

A la hora de sortir a fer la pràctica, malauradament, plovia, pel que ens va ser impossible fer el que tots estàvem esperant.

Conclusió

Ara, el que espero, és poder-me unir a fer aquesta pràctica l’any que ve quan el Luis Miguel vingui a fer aquest curset pels voltants de Barcelona. Estic convençut que hi haurà més d’un company de l’Agrupació que s’hi vulgui apuntar, especialment si comencen a veure al seu canal de YouTube o als seus cursets les espectaculars fotos que poden arribar-se a fer sense que ens costi un ronyó.

Albert Adroer

Més entrades

Més entrades