Published On: 31 de desembre de 2021|Categories: Actes culturals|

Que t’explicaré

El passat dijous 28 d’octubre un nodrit grup de sòcies i socis de l’Agrupació ens vam trobar a les 12:45 a les portes de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona per fer la visita  a l’exposició CINC DIES PEL BARRI XINO. LA MIRADA PERSONAL DE MARGARET MICHAELIS.

Aquest és el breu relat d’aquella visita

La visita a l’exposició

Una vegada a l’interior de la sala d’exposicions, la Gemma ens va fer de guia per explicar-nos fil per randa tots els detalls d’aquesta interessant exposició.

Les seves explicacions ens van permetre entendre millor i gaudir de les fotos de Margaret Michaelis, plenes d’humanitat i sensibilitat.

Quan van acabar les seves explicacions, vam poder refer el recorregut per la sala i mirar amb detall totes les fotografies.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino, comissariada per Dolors Rodríguez Roig, historiadora de l’art, que mostra la reconstrucció  del fotoreportatge que Margaret Michaelis va realitzar per encàrrec del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània) en motiu de l’exposició sobre el projecte reformista «La Nova Barcelona» celebrada al subsòl de la plaça de Catalunya el 1934.

Gràcies a un nou estudi sobre Michaelis i el seu període a la Barcelona de la Segona República, l’exposició presenta una nova mirada al recorregut que la fotògrafa va fer per alguns carrers del Districte V durant cinc dies consecutius l’abril de 1934. Dos dels cinc dies va anar acompanyada de membres del GATPAC, i també, entre fotografia i fotografia, Michaelis va aprofitar per captar moments amb la seva càmera Leica partint d’una mirada pròpia i personal.

La selecció de fotografies de l’AFB que es presenta en aquesta exposició, permet revisitar el reportatge alhora que narra aquella aventura, i també confirma la importància i la dimensió històrica de Michaelis i de la seva obra fotogràfica.

Així doncs …

Una visita molt interessant.
Serveixin també aquestes paraules per agrair a l’AFB la seva disposició en oferir a l’AC una visita gratuïta, de molta qualitat i professionalitat.
Si vols participar en visites com aquesta i no et soci de l’AFC, ho tens molt fàcil. Fes-te soci a fent click aquí.

Francesc Soldevila
Vocalia de Cultura
Grup de Visites a Exposicions

Foto de Francesc Soldevila

Més entrades

Més entrades