Published On: 6 de juliol de 2022|Categories: Exposicions|

Introducció a l’Exposició de Bill Brandt

El passat dia 2 de juliol vaig visitar l’imprescindible exposició de Bill Brandt.

Et faig un breu resum de qui era aquest gran fotògraf i de l’exposició que sens dubte no t’hauries de perdre.

BILL BRANDT (Hamburg, Alemanya 1904 – Londres, Regne Unit 1983).

Reconegut fotògraf britànic (tot i que va néixer a Alemanya), conegut per les seves fotos en blanc i negre sobre els contrastos socials en la societat britànica i també per les seves fotos distorsionades de nus i paisatges.

L’Exposoció de Bill Brandt

Aquesta exposició reuneix algunes de les seves fotografies més importants dels anys 30 i 40, convertides avui en un document testimonial de la vida quotidiana de la classe obrera britànica de l’època.

Trobem representats els gran temes que el fotògraf va tractar: la industria, el contrast entre risc i pobres, el nu, el paisatge, la domesticitat, el treball i la guerra. Brandt era un antropòleg i gran observador de tot el que l’envoltava. Està considerat un dels fotògrafs més influents del segle XX, contribuint, entre d’altres a establir les bases de la fotografia moderna. Al llarg de cinc dècades va tocar tots els gèneres de la disciplina fotogràfica. És curiós observar com algunes de les seves fotografies poden tenir una ressonància en situacions actuals, com per exemple les imatges de treballadores domèstiques.

Cal remarcar que les fotografies presents en aquesta exposició van ser impreses pel propi Brandt en els anys 70 expressament per a la seva exposició en Marlborough. Per aquells anys ja era un artista reconegut. En 1948 el MoMA de Nova York, un dels primers museus a exposar i col·leccionar fotografia, va incloure l’obra de Brandt en dues exposicions, i en el 69 li va dedicar una gran retrospectiva.

En 1976 Marlborough Fine Art va organitzar una exposició individual de Brandt, fet excepcional per a la època. Des d’aquell moment el fotògraf va passar a ser representat per Marlborough, cosa que va ser determinant en el seu posicionament en el mercat de l’art. Les impressions que ara la galeria son el testimoniatge del que va fer Brandt quan va tenir l’oportunitat de reimaginar dècades del seu treball amb aquests nou revelats de major escala, amb un to granulat, més mat i en definitiva pensats per a ser mostrats davant un públic que cinc dècades després pot tornar a gaudir del treball d’un dels més grans mestres de la fotografia de tots els temps.

Conclusió

 Com que de ben segur t’ha entrat ganes de veure l’exposició de Bill Brandt, et passo les dades:

MARLBOROUGH BARCELONA

Enric Granados, 68
08008 Barcelona
93.467.44.54

Francesc Soldevila
Vocalia de Cultura
Grup Visites Exposicions

Foto: Francesc Soldevila

Més entrades

Més entrades