Published On: 17 de gener de 2020|Categories: Actes culturals, Activitats, Sortides Fotogràfiques|

_JSV0601petita

DATA: Dilluns, 27 de gener

PUNT DE TROBADA: sortida Línia 4, estació Guinardó/Hospital de St.Pau

HORA: 10:30 hores

COM ARRIBAR-HI:

  • Metro Línia 4
  • Bus: H-6, V-23 i 191

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Barcelona és plena de racons i espais amagats que moltes persones desconeixen. Descobrir-los és una sorpresa agradable i si, a més, ens poden oferir bones fotografies, el gaudi està garantit.

En aquesta sortida fotogràfica visitaren Els Jardins del Doctor Pla i Armengol, el Nou Parc del Guinardó inaugurat recentment.

Els jardins del Doctor Pla i Armengol són una gran illa de 3,6 hectàrees de verd oberta al barri del Guinardó, amb accessos des de la Ronda del Guinardó, el carrer Cartagena, l’avinguda Mare de Déu de Montserrat i el torrent de Melis. Acullen una gran riquesa històrica i natural, com un espai de biodiversitat. Per a conservar i millorar elements de valor ambiental i paisatgístic, s’han restaurat i creat petites mostres d’hàbitats naturals com per exemple el bosc mediterrani amb espècies com el pi blanc o l’alzina, els jardins de plantes aromàtiques on s’hi pot trobar sàlvia, romaní o farigola, ambients humits al costat de les basses o les feixes agrícoles amb garrofers, oliveres i tarongers.

També  s’hi han instal·lat estructures per potenciar la presència de fauna com nius per a ocells i ratpenats, piràmides de fusta per als insectes, i basses naturalitzades per als amfibis.

Dins els jardins també s’hi pot trobar un hort comunitari per a tot el veïnat

Aquests jardins, inaugurats l’any 1930 reben el nom del doctor Ramon Pla i Armengol, propietari de l’antiga finca del Mas Ravetllat, i són obra de l’arquitecte Adolf Florensa. Ramon Pla i Armengol (1880-1958) juntament amb el veterinari Joaquim Ravetllat i Estech (1871-1923) van fundar l’Institut Ravetllat-Pla dedicat a elaborar productes antituberculosos a partir de la sang de cavalls prèviament tractats. Aquests jardins acollien els laboratoris farmacèutics on s’elaboraven els fàrmacs i es va adaptar l’entorn agrícola per a les instal·lacions dels cavalls.

La gran edificació amb la sumptuosa entrada principal i els terrenys del seu voltant, on s’integra el jardí noucentista, formen part del Catàleg de patrimoni de la ciutat.

El Palauet acull una magnífica col·lecció de moble antic exhibint peces molt interessants, algunes de les quals són obres úniques. Es pot visitar de forma gratuïta els dijous i els dissabtes a la planta baixa de l’edifici.

HORARI DE L’ACTIVITAT: de 10:30 a 12:30 hores aproximadament

PREU: gratuït

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a sortides@afc.cat indicant nom i número de soci

(no heu de respondre a aquest correu)

Desitjant que aquesta proposta sigui del vostre gust, us esperem

_JSV0609petita

Més Noticies

Més Noticies