Published On: 11 de novembre de 2020|Categories: Actes socials, Activitats, Exposicions externes, Sortides, Sortides a exposicions|

DATA PREVISTA: 27 de novembre de 2020 a les 11:30 h
LLOC: KBr Fundació MAPFRE. Avda. Litoral 30 ( Torre Mapfre)
PUNT DE TROBADA: A l’exterior de l’entrada
COM ARRIBAR: Autobusos H16, 59 i 47 i Metro L4 estació Ciutadella.
HORA DE TROBADA: A les 11:15 h
HORARI DE L’ACTIVITAT: La visita dura una hora però després ens podem quedar a veure-la tranquil•lament.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:
En aquest cas és fonamental comentar primer que es tracta d’un canvi d’enfocament per part de la Fundació Mapfre. KBr neix com Centre de Fotografia únicament i disposa de dues grans sales en les que s’exhibeixen a la vegada dues exposicions. La idea és que la sala més gran es dediqui a fotògrafs reconeguts internacionalment i la segona a col•leccions pròpies de la fundació o de fotògrafs de l’entorn més proper.
Aquesta vegada la sala gran presenta a Bill Brandt ( Hamburg 1904 – Londres 1983 ) de nom real Hermann Wilken Brandt., fill d’una família opulenta d’origen rus. De jove per una tuberculosi el van enviar a Suissa i va dedicar-se a la lectura de grans novel•listes i començar a fer fotos. Al 1930 va anar a París on va treballar com assistent de Man Ray. Des de 1934 fixa la seva residencia a Londres i, el seu odi al nazisme, el fa dir que es britànic negant el seu real origen. L’exposició,amb 186 fotos vintage, permet observar la forta personalitat de les mateixes i la seva dedicació a molts diversos camps (reportatge, retrat, nu, paisatges..)

En la segona sala es presenta Paul Strand ( Brooklin1890. Orgeval (França) 1976) en unes 100 fotos que formen part del Fons de la Fundació Mapfre. Estem davant d’un fotògraf que prepara molt les fotos algunes són escenes interpretades que simulen situacions reals. Va col•laborar amb Alfred Stiglitz. Forma part de la coneguda com “fotografia directe”.

PREU: En atenció a l’AFC només es paga la guia professional. Només permeten grups de 5 persones més el guia i, com el preu del guia no varia, ha de ser de 15€ per persona. Entenc que es caríssim però es el que hi ha. Agrairé l’import just.
Hem de recordar que, des de que van arrencar al carrer Diputació, la Fundació no ens cobra res, serien 25€ per grup. Tot l’import va per a l’empresa contractada per els/les guies.
INSCRIPCIÓ: Envia correu a visites@afc.cat indicant el nom i el número de soci. Donada la poca quantitat de gent es realizarà per rigorós ordre d’inscripció.

La Fundació MAPFRE torna a no defraudar en l’inici d’aquesta nova etapa i allà us espero per comprovar-ho junts.

LLISTA D’ESPERA TANCADA. SEGONA VISITA SENSE PLACES.

Pere M. Puigdollers

Més Noticies

Més Noticies