Published On: 16 de gener de 2020|Categories: Actes socials, Activitats, Sortides a exposicions|

Aixelà Fontcuberta

DATA PREVISTA: 5 de febrer de 2020
LLOC: Palau de la Virreina La Rambla 99. Barcelona
PUNT DE TROBADA: A l’entrada del edifici
COM ARRIBAR: Metro: Línia 1. Estació Catalunya i Línia 3 Estació Liceu
Busos: 59,V13 i V17
HORA DE TROBADA: 12h 15’
HORARI DE L’ACTIVITAT: A partir de les 12h 30’ hores amb una duració aproximada de 1h.  La visita serà guiada per la comissaria de la exposició Laura Terré que ja ens ha acompanyat en alguna altre exposició.
DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT: La Sala Aixelà estava situada en el soterrani d’una botiga ubicada en el 13 de la Rambla Catalunya cantonada Gran Via dedicada a aparells de so i imatge fundada per Francesc Aixelà en 1958. Aquesta Sala va començar a funcionar l’any següent encarregant-se en Josep Mª Casademont de la seva programació i publicitat fins 1975 que va tancar. En paral•lel va ser el fundador de la revista Imagen y Sonido, que va obtenir gran notorietat entre els aficionats a la fotografia i el Jazz, música que també era programada allà.
Per els amateurs del cine que formaven part de l’associació Gente Joven del Cine Amateur i per els socis de l’agrupació Fotogràfica de Catalunya, Aixelà es convertí en la botiga de referència .
En aquell moment tot el material que s’utilitzava estava racionat per l’Estat i la botiga permetia accedir a rotllos de pel•lícula verge amb els que reomplir els rodets i intercanviar entre els clients revistes, discs i films que no estaven en el mercat.
Estem davant d’una visita que amb el suport fotogràfic i d’objectes té el principal interès en donar-nos a conèixer com funcionava en aquells anys el mercat de la fotografia i el fet de ser guiats per una gran coneixedora del tema fa quasi indispensable la assistència.
PREU: La visita guiada és gratuïta. Els incrits ho seran per rigorós ordre de recepció fins un màxim de 25.
INSCRIPCIÓ: Envia correu a visites@afc.cat indicant el nom i el número de soci.

Desitjant que sigui del teu interès, t’espero!

Pere M. Puigdollers

Més Noticies

Més Noticies