Published On: 28 de setembre de 2022|Categories: Sortides a exposicions|

RESSENYA SORTIDA A LA X EDICIÓ DEL REVELA’T 2022

17 de setembre de 2022

AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA DE CATALUNYA

VOCALIA DE CULTURA

GRUP DE VISITES A EXPOSICIONS

A les 9 del matí un grup de nou sòcies i socis de l’agrupació ens vam trobar a la Diagonal de Barcelona per agafar un autocar que ens portaria a Vilassar de Dalt.

Aquesta manera de viatjar el grup ens permet compartir experiències tant a l’anada, com valoracions a la tornada, sense pensar en conduir o aparcar.

A les 10:00 ja estàvem esperant que obrissin les portes de la Fàbrica Can Grabat. Eix central de la X edició del REVELA’T, un dels festivals més important a nivell europeu de fotografia analògica, que se celebra del 9 de setembre al 2 d’octubre de 2022.

Vam escollir aquest dissabte perquè pertany al cap de setmana central del Festival on, a banda de les exposicions, hi ha tallers especialitzats, tallers familiars, conferències, màster-classes i un mercat on podem comprar tota classe de material relacionat amb la fotografia analògica: càmeres, carrets, objectius, accessoris, complements, etc.

Vam recórrer tots els espais repartits per la població on s’exposaven obres de diversos estils i procediments, originals, avantguardistes alguns, però tots de qualitat i molt interessants.

Vam tenir el privilegi, en certes ocasions, de fer visites guiades amb els propis autors.

La Deanna Dikeman, ens explicava emocionada les seves fotos i com les havia fet, sota l’atenta mirada del seu fill i tots nosaltres.

José Manuel Magano ens va submergir en el seu mon personalíssim on ens mostrà fotografies que ha fet amb una càmera de plaques després de perdre quasi totalment la visió i basant-se en els records dels llocs familiar que ha re-visitat, acompanyat per la seva dona, que li dona les orientacions abans de fer les fotos. Una lliçó d’art i fortalesa.

Vam poder conversar amb Luis González Palma i gaudir de la seva espectacular exposició d’imatges on inclou palló d’or, obtenint un resultat enlluernador i original.

En total, deu espais i una trentena llarga d’autors que van enriquir amb la seva obra personal el nostre bagatge fotogràfic.

Vam dinar plegats a Can Turú, bona cuina i ben atesos a preu raonables.

Entre exposició i exposició, passejàvem per la Plaça de la Vila on una bona quantitat de paradetes ens feien posar les dents llargues, temptats de comprar alguna de les meravelloses màquines fotogràfiques que exposaven.

Cap a les 19:00 ens vam retrobar per començar la ruta de retorn cap a Barcelona, comentant el que més ens havia agradat i compartint les experiències de la profitosa jornada.

Recordeu que el Festival Revela’t està obert fins el 2 d’octubre.

Per a més informació podeu visitar la seva web: www.revela-t.cat

Us esperem a la propera activitat

Francesc Soldevila

AFC- Vocalia de Cultura

Grup de Visites

Revela’t

Més entrades

Més entrades