Podem parlar d’una mirada de pandèmia?

Mirades de Pandèmia és un projecte visual que proposa reflexionar sobre els efectes de la màscara que censura l’expressió de la paraula i que ens deixa només amb la mirada.

De fet, l’autor es pregunta si el llarg temps de pandèmia ha modelat una manera de mirar-nos; si podem parlar d’una mirada de pandèmia.

L’exhibició evidencia la importància de la mirada en la relació entre les persones i com la màscara i la prohibició del tacte fan que aquesta mirada adquireixi una altra dimensió.

Recull, en diferents formats, retrats fets quasi tots pel carrer durant el mes de març de 2021, en complir-se el primer aniversari del confinament.

En total, són 103 fotografies de persones de Barcelona, de Montblanc i d’una residència de gent gran del Baix Llobregat, que van cedir voluntàriament i espontània, un instant de la seva mirada.

Al llarg dels quatre murals que sumen uns nou metres, els visitants poden veure i pensar què s’expressa i què s’amaga en cadascuna de les mirades.

El circuit expositiu comença amb un homenatge a la gent gran que més ha patit els efectes de la Covid-19 i especialment a les persones que hi han perdut la mirada i la vida. Al final ens obre a l’esperança.

El maig de 2021 Mirades de Pandèmia es va exposar a la Sala Sant Miquel de Montblanc i posteriorment, el darrer mes d’octubre a la sala d’exposicions de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Març de 2022

Presentació d’Antoni Serrano

L’Antoni Serrano va néixer a Barcelona el març de 1951, és enginyer tècnic i llicenciat en psicologia, àmbits específics en els quals ha treballat en diferents etapes de la seva vida. A partir de 1994 va desenvolupar l’activitat professional de consultor en gestió de la qualitat, del medi ambient i de l’organització a empreses i entitats diverses fins a la seva jubilació el 2015.

De petit, la càmera fotogràfica era un estri habitual que acompanyava la família durant vacances, viatges i esdeveniments.
Però l’autèntica revelació del miracle de la fotografia es va donar fa uns cinquanta anys, precisament contemplant del revelatge de les imatges a les cubetes del laboratori d’un familiar a qui va comprar la primera ampliadora.

Després d’uns anys revelant en blanc i negre, les dificultats tècniques i econòmiques que implicava el revelatge en color va fer que deixés el laboratori propi pel revelatge per professionals iniciant un període de baixa activitat fotogràfica.

L’aparició de la fotografia digital i la seva afició per la informàtica, van reactivar la seva activitat fotogràfica, inicialment escanejant negatius revelats comercialment i finalment adquirint la primera rèflex digital el 2004.

Interessat per diversos gèneres: paisatge, astrofotografia, bodegons, periodístic, retrat i altres.

Bàsicament autodidacta, ha fet cursos d’iniciació a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, amb diversos professionals a través de la xarxa i dels organitzats per l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya de la que n’és membre.

La jubilació i el cessament de l’activitat professional li ha permès dedicar tot el temps necessari a millorar la tècnica i a practicar intensament l’art de la fotografia.

6/3/2022

CALENDARI

Dates: del 22 de març al 19 d’abril de 2022

Lloc: Sala Bruno Argemí

Sala polivalent: oberta dimarts i divendres tarda i dissabtes matí. Consulta les diferents activitats de la Sala d’exposicions

Inauguració:  dimarts 22 de març a les 19.00 h

Preu: gratuïta i oberta a tot el públic

T’esperem!

Autor: Antoni Serrano

17/04/2022
19:00 — 18:55 (23h 55')

Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Antoni Serrano