Nou Servei

Et presento el nou servei de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya: el laboratori per a fotografia analògica.

En aquest nou espai disposaràs de tot l’equip necessari perquè puguis experimentar la màgia que suposa passar del rodet de fotografies al paper.

El Zen i el laboratori per a fotografia analògica

Ara que tots portem una estupenda càmera digital a la butxaca capaç de fer meravelloses fotos i,  no és poc cosa, compartir-les a l’instant amb el món, resulta que un grup cada vegada més nombrós de “bojos” han tornat a la fotografia que es feia anys enrere i que suposava que, entre la captura i la seva visualització en paper, i només paper, podien passar dies o fins i tot setmanes a mes d’un complicat procés de revelat.

La fotografia analògica ha tornat i és mes que una moda perquè suposa la volta a la reflexió i a la consciència de l’aquí i ara, que, desenganya’t, és l’única cosa que existeix.

Des del moment de la presa fins al positivat la fotografia analògica ens fa prendre consciència de la importància del moment. Això és Zen.

No és només una manera de comunicar la teva visió del món, sinó que és tota una presa de posició davant un món que sovint sembla que va massa de pressa. Això també és Zen.

La màgia del laboratori per a fotografia analògica

La fotografia analògica o química, no representa la nostàlgia uns altres temps, no és un pas enrere, no hem de decidir entre aquesta o la digital, no hem de comparar, no hem de renunciar a cap de les dues.

Hem de gaudir de les seves possibilitats i característiques úniques!

Experimentar amb la mecànica, els aparells, les sensacions, les olors són vivències que cap altra tècnica fotogràfica ens pot oferir.

Intervenir en el procés fotogràfic des del principi, triant el rodet, fins al final amb el miracle del positivat al “quarto obscur” és una experiència que tot amant de la fotografia ha d’experimentar.

Vine al laboratori per a fotografia analògica

Si ets un d’aquests “bojos”, tens rodets analògics i desitges revelar-los en el nostre nou laboratori, escriu-me a analogic@afc.cat.

Et recordo que l’ús del laboratori per a fotografia analògica és per a ús exclusiu de socis. Si no ho ets encara, aquí et deixo l’enllaç on tindràs tota la informació per a millorar, compartir i, sobretot, gaudir de la teva afició per la fotografia.

Francesc Soldevila, Cultura
Toni Torras, Comunicació.

AFC - Laboratori Analògic

Foto: Francesc Soldevila

AFC - Laboratori Analògic

Foto: Francesc Soldevila

AFC - Laboratori Analògic

Foto: Francesc Soldevila

AFC - Laboratori Analògic

Foto: Francesc Soldevila

AFC - Laboratori Analògic

Foto: Francesc Soldevila