irreality’s – the GLASS

FOTOGRAFÍES DE CARME OLLÉ I CODERCH

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES DE LA OBRA
Títol : irreality’s – the GLASS
Any de producció : 2019
Autor : CARME OLLÉ I CODERCH (fotografía)
IMPRESSIÓ DIGITAL SOBRE FOREX O DIBÓN
Dimensions : 23 uds 80 x 53-80 cm
1ud 135 x 75 cm(2)

El cristall és una illa que desperta el record d’un anhel, un somni de l’incorruptible on res succeeix si no és la pura activitat de mirar: realitat pura de la visió, com si el fet de veure pogués a la fi veure’s a si mateix, i la mirada pogués, tornant al seu punt de partida, versi realitzada. Quan mirem un cristall tenim la rara
impressió de trobar, a la fi, l’objecte adequat de la visió, la qual cosa la mirada persegueix i mai troba ens comenta Maria Zambrano (1), però, a l’interior dels cristalls, a vegades, es creuen algunes ombres que entenebreixen la pura visió del cristal·lí i és en aquest impàs on es troba una fotografia que té característiques de calidoscopi, un joc de miralls que fon i trenca, al mateix temps, l’espai, els objectes i les figures que es troben a l’interior d’aquest espai evanescent. De totes maneres no solament passa allò que ens comentava Mercedes Replinguer(2) sinó que en aquests llocs de fragilitat extrema és on dirigeixo la mirada de forma no convencional amb la finalitat de fractalizar el contorn i obtenir una visió més atribuïda on el que succeeix a un costat i a l’altre del laminatge es transductaliza a un nou escenari de relacions.

Tal com comenta Miguel Cereceda(3), i malgrat les meves restes visuals, no es tracta d’un intent desesperat de representar visualment alguna cosa que els meus ulls blaus no podrien percebre en total plenitud sinó que és alentir unes sensacions majoritàriament mundanes que per la seva futilitat, no acaben de percutir en sentir de qui habitualment transita pel lloc.

Irreality’s són una sèrie d’imatges on a través de suports que reflecteixen realitats evoco irrealitats o visions reflectides a través d’elements pantalla que són capaces de reproduir imatges amb una certa dosi de fragilitat.

© Carme Ollé,
fotógrafa de ojos azules y baja visión

www.miradaitacte.blogspot.com

1 – Orígenes, Ediciones del Equilibrista, (México 1987)
2 – MIRADAS CRUZADAS, 2ª Bienal de Arte Contemporáneo Fundación ONCE (Madrid 2008) bajo el título de LO
…….VISIBLE Y LO INVISIBLE
3 – CORPUS SOLUS, 5ª Bienal de Arte Contemporáneo Fundación O.N.C.E. (Madrid 2014) bajo el título de EL
…….CUERPO

CALENDARI I HORARI

Sala polivalent:  dimarts a divendres de 17-21 h i dissabtes 10-13 h. Consulta les diferents activitats de la Sala d’exposicions

Entrada lliure

20/04/2024
17:00 — 21:00 (4h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya / Sala Bruno Argemí

Vocalia Exposicions / Aleix Torrents