Reunions mensuals Grup de Fotografia d’Street

Sortida fotogràfica

CALENDARI I HORARI

Data: dissabte 11/03

Lloc: Plaça de la Mercè de Barcelona

Hora: 09:00 h

Activitat gratuïta

No cal inscripció prèvia

El tema en aquesta ocasió serà totalment lliure. Ens mourem, en petits grups o per separat, com cadascú prefereixi, fent les nostres fotografies. Dins la sessió i itinerari o barri hi haurà diferents punts de trobada, d’hora en hora, en altres llocs del recorregut, segons anem veient sobre la marxa i prèviament anunciats des de la cita inicial.

Aquells que no puguin acudir dissabte poden participar igualment a la “sortida” qualsevol altre dia de la setmana, ja que podran anar sols per la zona assenyalada per fer les seves fotos.

A posteriori, cada assistent seleccionarà de la seva feina tres fotografies, les que li semblin millor, que seran les que portarem a la següent reunió a l’Agrupació per analitzar-les. I allà mateix també decidirem el que es publica o no a la web, encara que aquest tema no està parlat del tot.

Així doncs, el recorregut començarà a la Plaça de la Mercè, i en funció dels punts de trobada següents comprendrà la part del barri que l’envolta. Diguem que els límits d’aquesta part del Gòtic més apartat serien els següents: d’una banda, la Rambla; per allà es pot entrar per l’emblemàtic carrer Ample o antiga calle Ancha, que és l’eix que vertebra el barri. Tenim al costat carrerons estrets amb molts clarobscurs, potser el principal encarnat pel carrer de la Mercè (antiga “calle de las tascas“). D’altra banda, a la dreta tancaria el límit amb el passeig de Colom. Al fons, acabaria a l’edifici de Correus que limita amb la Via Laietana, sense creuar-la. I per l’esquerra, depèn de com anem de temps, tindríem el límit a la part del darrere de l’Ajuntament, sense agafar la plaça de Sant Jaume.

Penso que és un lloc amb molt d’encant. Amb carrers que si tenim sort i bona llum són molt fotogràfics. Em refereixo òbviament a l’espai, una altra cosa serà el que cadascú esculli per retratar segons les seves preferències.

Uns coneixen més la zona que els altres, imagino. Però tenim temps per consultar on ens sembli, el més destacat de l’espai urbà que visitarem i on treballarem.

Bona llum i fins aleshores.

Diego Pastor

© Diego Pastor

11/03/2023
09:00 — 11:00 (2h)

Plaça de la Mercè

Diego Pastor / Josep LLuís Soucheiron