“T’arrisques al fracàs cada vegada que enquadres una foto”
Garry Winogrand

Durant l’esquema proposat a través d’aquest taller de fotografia s’intentarà realitzar fotografies urbanes “a la vella usança” com si el món analògic prengués vida en el digital.
En què consisteix tot això?
Bàsicament, durant sessions pràctiques, els participants hauran de completar 2 rodets de fotografia digital (antigament, els rodets o rotllos de fotografia tenien al voltant de 36 fotogrames). En altres paraules, hauran de fer 72 fotografies, ni una més ni una menys. I com a afegit, la pantalla posterior de la cambra estarà tapada per un cartó que els alumnes hauran de respectar i no podran observar (durant la sessió) les imatges capturades in situ.
Quins objectius es persegueix amb tot això?
Des del meu punt de vista, aquestes pràctiques <analògiques digitals> ajuden bàsicament en dues grans qüestions.
La primera, emparentada amb la composició (tema central del taller), ajuda a prendre una certa distància i tenir un plus de reflexió més a l’hora de fer una imatge.
I la segona qüestió, relacionada a un mal vici generat pel digital: acostumar-se a veure cada vegada menys, de les pantalles de les cambres, les imatges fetes. Això ajuda a no editar o eliminar imatges mentre es fotografia. D’aquesta manera l’alumne tindrà més temps per a concentrar-se en l’escena i optimitzar el rendiment.

ESTRUCTURA DEL TALLER
Taller en 3 sessions
Sessió teòrica: 2 hores
Sessió pràctica: 3 hores
Sessió de visionats: 3 hores
Grup: no més de 10 persones

CALENDARI I HORARI
Data: Dissabte 19 de novembre, a partir de les 10h
Preu: 35€ per persona

Professor: Marcelo Caballero

click aquí i podràs iniciar la inscripció

19/11/2022
10:00 — 18:00 (8h)

Modalitat Presencial

Marcelo Caballero