Una xerrada que no pots perdre’t

CALENDARI I HORARI

divendres 20 de gener, de 18.00-20.40 h

Modalitat presencial

Lloc: Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Preu: contribució voluntària

Triar un equip fotogràfic de qualitat i que s’adapti a les nostres necessitats ha esdevingut una decisió complicada, ja que actualment hi ha diverses mides de sensors, cadascuna amb els seus avantatges i inconvenients.

Si ens centrem en sistemes que ofereixen òptiques intercanviables i uns preus que no siguin totalment prohibitius, els dos casos extrems són les càmeres de mig format amb sensors de 33×44 mm i fins a 100 Mpx de resolució i els micros 4/3, amb sensors de 13×17,3 mm i aproximadament 20 Mpx de resolució. Des del punt de vista de la qualitat pura, les càmeres de mig format guanyen de forma clara, però cal tenir en compte que, en general, aquestes càmeres estan optimitzades per fer fotos d’estudi, o paisatges i, sovint, tant els seus sistemes d’enfocament com les seves gammes òptiques tenen limitacions. En canvi, les càmeres, micro 4/3 disposen d’una àmplia varietat d’objectius que, a més, són relativament petits i lleugers, la qual cosa fa que aquests sistemes siguin ideals quan es vol tenir la màxima versatilitat amb el mínim pes, encara que, evidentment, les reduïdes dimensions dels sensors imposen unes limitacions que també cal valorar. Entre aquests dos extrems es troben les càmeres “full frame”, amb sensors de 24×36 mm i fins a 60 Mpx i les APS-C, amb sensors de 16×24 mm i fins a 40 Mpx.

Fer una tria encertada no és senzill, ja que intervenen molts factors, entre ells el tipus de fotos que volem fer, els objectius que necessitem i, també, fins a quin punt són importants factors com ara un bon estabilitzador d’imatges, la capacitat d’enfocar a l’ull o de fer un bon seguiment d’objectes en moviment, el preu, el pes o, fins i tot, un bon aïllament contra el pols i l’aigua.

En aquest taller de 2,30h, es comentaran els diferents formats fotogràfics, els seus avantatges i inconvenients i la seva adequació a diferents tipus de fotografia (nocturna, urbana, esport, natura …). També es parlarà de les darreres novetats en càmeres i objectius.

El taller l’impartirà el David Escobosa, amb àmplia experiència com a fotògraf professional i com a professor de fotografia.

El taller és obert a associats i no associats.

Si no ets soci i t’interessa assistir a aquest taller, contacta amb l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Per a inscripcions, click aquí

20/01/2023
18:00 — 20:45 (2h 45')

Modalitat Presencial / Agrupació Fotogràfica de Catalunya

David Escobosa