AUTOCINEMA ONLINE
El món visual de Yasujirō Ozu

PRESENTACIÓ

S’analitzaran 5 llargmetratges del gran director japonès. Tres en blanc i negre i dos en color. La Trilogia de Noriko formada por Primavera tardana (1949), Començaments d’Estiu (1951) i Contes de Tokio (1953) essent aquesta darrera la més coneguda de la filmografia del director i una de las majors obres mestres del cinema. En relació al color s’analitzaran Flors d’equinocci (1958) i Bon Dia (1959). En aquest context, la idea d’aquest curs és mirar “amb uns altres ulls” el salt visual i simbòlic d’Ozu des de l’estretor del món de parets endins, a la representació del món en sí.

100% ONLINE

• Aquest curs se desenvoluparà en format de videoconferència en 3 sessions de dues hores cadascuna. La primera contindrà una xerrada teòrica amb visionats de fotografies i seqüències dels films. En la segona sessió es visionaran altres escenes i es diagramaran propostes pràctiques per a desenvolupar en la tercera sessió. Tots els participants podran comentar i preguntar en directe.
• Important: serà obligatori veure al menys una pel·lícula durant el cicle.
• Les classes seran gravades per als que no puguin assistir en directe a la videoconferència.

PROGRAMA

Proporcionar claus fotogràfiques d’aquest excepcional director japonès de postguerra en relació a la construcció dels espais quotidians plens de rutines i ritus íntims dels homes i dones urbans, solitaris, amagats. Xerrada teòrica amb visionat d’escenes enfocades a apunts de composició, narrativa, cohesió visual. Ús de silencis cinematogràfics. Plans inesperats: pla coixí, bodegons, angle de càmera baix, objectius fixos. Profunditat de camp versus composició de plans en interiors. Hieratisme i frontalitat i com saltar-se la regla dels 180 graus.

HORARI

Divendres 9 de juliol, de 19h a 21h

Divendres 16 de juliol, de 19h a 21h

Divendres 23 de juliol, de 19h a 21h

PLACES

20 persones

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Envieu un correu a formacio@afc.cat

PROFESSOR

Marcelo Caballero

En 1992 es va graduar a la Facultad de Periodismo y Comunicación Social de la Universidad de La Plata (Argentina). Posteriorment, i durant alguns anys, va compaginar els seus treballs com a docent de tallers de literatura contemporània i semiòtica visual a la seva facultat amb col·laboracions en diaris argentins com ara Clarin, El Día i revistes de viatge.
Després de llargs periples per Amèrica del sud i Àsia va decidir radicar-se a Barcelona on, el 2010, va cofundar el primer col·lectiu de fotografia urbana en España: Calle 35.
Va exposar el seu treball a Barcelona, Las Palmas, Ciudad Real, Miami, Perpignan i Buenos Aires. Va participar en festivals de fotografia com Ojo de Pez Photo Meeting Barcelona, Biennal.

Us hi esperem!

Vocalia de Formació

09/07/2021
19:00 — 21:00 (2h)

Modalitat Online

Marcelo Caballero