Ladakh: regió de l’Índia, als peus del Himalaya, fronterera a la dreta amb el Tibet i a l’esquerra amb el Kashmir

Amb aquestes fotografies, us vull mostrar la meva visió personal sobre aquesta regió, les seves gents, els seus paisatges i els seus costums. Una regió austera, on el clima marca fortament els ritmes de vida, on la supervivència està a flor de pell, ja que la seva altura mitjana a la regió ronda gairebé els 4.000 m sobre el nivell mar i on conviuen diferents ètnies i religions.

Ladakh va entrar a formar part de l’Índia l´any 1948. La Vall de Ladakh conforma el 60% de l’estat de Jammu i Kashmir, una zona calenta per l’etern conflicte amb Pakistan. A tot això cal sumar l’annexió d’una part del territori del Valle de Ladakh efectuada per la Xina en 1962 donant lloc a un altre litigi.
La Vall de Ladakh és l’única regió de tota l’Índia que el budisme és majoritari. El budisme va néixer en l’Índia i es considera una branca o escissió de l’hinduisme, avui dia és una religió minoritària molt per sota de la principal hinduista, la musulmana i fins i tot la cristiana. Malgrat això Ladakh és el gran bastió del budisme Mahayana una de les tres principals branques d’aquesta religió i que ha estat fortament reprimida en el Tibet.

A conseqüència de la repressió xinesa sobre el Tibet, els seus habitants la van triar com a nova terra d’assentament la Vall de Ladakh, per això es coneix a la Vall de Ladakh com el “Petit Tibet”. Probablement el lloc amb més influència cultural del Budisme tibetà. Molt per sobre del mateix Tibet.”

Josep Blanch

Podeu visitar-la al Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona del 1/02/2022 al 24/02/2022

Inauguració: 1 de febrer a les 19.00 h

Entrada lliure

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/parcsandaru/p/44313/ladakh-el-petit-tibet-de-josep-blanch?fbclid=IwAR2vDP_myKUmpGqJVYY04rfxCmeURwrca1T0ydkbf6GbC0ebs68waXAksmc

01/02/2022
19:00 — 19:05 (5′)

Centre Civic Parc Sandaru

Josep Blach