Project Description

FOTOGRAFIA DE CARRER

La fotografia de carrer pretén captar el fet que la vida urbana està plena d’imatges i de moments únics i irrepetibles.

la fotografia de carrer és un tipus de fotografia que es realitza en un lloc públic com ara un carrer, una plaça o fins i tot en el metro o l’autobús. Els fotògrafs de carrer sovint se centren en la vida quotidiana dels estranys més que en un esdeveniment com faria un fotoperiodista.

Els fotògrafs de carrer intenten tot el possible per a passar inadvertits. La meta de la fotografia de carrer és explicar una història en una fotografia feta al carrer de forma espontània. La història i el subjecte són, possiblement, els aspectes més importants d’una bona presa del carrer. Henri Cartier-Bresson, és possiblement el millor fotògraf d’aquest estil fotogràfic.

El grup de fotografia de carrer de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya ha fet una petita tria de les darreres fotografies que han fet en les nombroses sortides que estan realitzant.

Si vols participar en les sortides d’aquest grup tan dinàmic, associa’t.

SORTIDA DEL GRUP DE STREET A LA FIRA DE REIS DE LA GRAN VIA – LLUMS DE NADAL

La Gran Via de les Corts Catalanes, al tram comprès entre els carrers de Muntaner i Rocafort, es vesteix de festa cada any per donar la benvinguda al Nadal i, amb ell, a la nit màgica de Reis. I per això, els seus dos passejos laterals s’omplen de parades de regals i llaminadures, però sobretot de joguines per als nens. També s’instal·len xurreries a cada cantonada, on fer una parada per saltar-se una promesa i permetre’s un caprici, un dia és un dia!, i, de passada, combatre el fred amb la xocolata calenta que allà mateix se serveix. Abunden així mateix paradetes d’artesania i altres botigues de carrer, que aprofiten el consum de les festes nadalenques per finalitzar l’any arrodonint el negoci.

La fira de reis es va iniciar a Barcelona com a fira de sant Tomàs, i data de l’any 1877, quan en aquella època un bon nombre de venedors ambulants van acordar muntar les casetes a la ciutat aprofitant la propera festa del sant. Actualment se celebra entre el 15 de desembre i el 6 de gener.

Amb el tràfec de la gent que passeja o compra els seus regals, cada Nadal es crea un escenari que s’ha convertit en una tradició de Barcelona amb gust de xurros. I, és clar, la Gran Via s’adorna per a l’ocasió, especialment quan cau la nit i s’encenen els llums nadalencs al llarg de la filera de botigues. No és estrany així que l’espai i l’ambient que envolta la fira cridi l’atenció suficiente com per fer un reportatge fotogràfic que es nodreix de l’esdeveniment. Foto de carrer…, foto festiva. Cal escollir el lloc, recórrer-ho, tenir paciència i trucar a la sort per capturar l’instant improvisat i espontani, aquell que tot fotògraf de carrer s’entesta a perseguir. Quotidianitat, història, expressió, ànima…

I tot això ho vam anar a buscar allà.