Published On: 7 de juliol de 2021|Categories: Sortides a exposicions|

LES IMATGES INÈDITES DE LA “CAIXA VERMELLA”

El passat 22 de juny de 2021 un grup de 17 sòcies i socis de l’Agrupació ens vam trobar a les portes del MNAC on ens va donar la benvinguda Roser Cambray, cap de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Abans però d’entrar per veure l’exposició, una sorpresa ens esperava: Toni Monner, net d’Atoni Campañà i descobridor de la “caixa vermella” amb les fotografies, seria l’encarregat de guiar-nos durant la visita. Un privilegi del qual vam poder gaudir des del primer moment amb les explicacions que ens va donar. Una vegada dins del museu, en Toni va anar explicant fil per randa totes les sales i el més destacat del contingut de cada una d’elles, així com tot el procés des de la sorpresa de la descoberta fins a la realitat d’aquesta magnífica exposició.. En repetides ocasions va fer referència de l’estreta relació que el seu avi tenia amb l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

El recorregut ens va permetre veure, a més de les famoses fotos de la guerra de la “caixa vermella” distribuïdes en una sala ambientada d’una manera molt especial i encertada amb una entrada en forma de passadis, d’un color vermell intens, d’altres del mateix autor que ens va permetre fer-nos una idea de la seva figura i de la seva obra.

L’exposició finalitza amb un gran mosaic format per mil-i-una fotografies en format postal, especialitat en la qual l’Antoni Campañà hi va dedicar bona part de la seva vida professional. 

Fotos: Francesc Soldevila

Més entrades

Més entrades