Published On: 24 d'octubre de 2022|Categories: Actes socials|

ANOMENAMENT DE SOCI D’HONOR A MANUEL OUTUMURO

Dimarts 27 de setembre, vam celebrar a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya un acte entranyable: el fotògraf Manuel Outumuro va ser anomenat soci d’honor de l’AFC. Era la culminació d’una col·laboració iniciada el 2013, amb la visita de Francesca Portolés al seu taller dins d’una activitat de grup. En successives trobades va tenir ocasió de conèixer, i sobre tot fotografiar, la nostra seu, establint-se una complicitat que arriba fins avui.

Manuel Outumuro va néixer el 1949 a Ourense, establint-se des de molt jove amb la seva família a Barcelona. Després d’estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana, va ser director d’art del suplement La Vanguardia Mujer i professor a l’Escola Eina, fins que a partir de 1990 es va dedicar plenament a la fotografia. Des del seu estudi de Barcelona ha treballat per a multitud de publicacions com Telva, Elle, Vogue, o el suplement d’El País, donant una visió singular de més de vint anys de moda internacional.

Aquesta brillant trajectòria ha propiciat l’organització de diverses exposicions a centres com el Palau Robert o el Museu del Disseny de Barcelona, fins que aquest any ha estat guardonat amb el prestigiós premi Lucie 2022 en la categoria de fotografia de moda. A la trobada del 27 de setembre vam tenir ocasió de felicitar-lo, podent gaudir a més d’una petita mostra del seu treball excepcional amb el visionat de diverses presentacions i vídeos.

AFC-Vocalia de Cultura
Fotografia: Albert Cañellas i Xarau (@Kirowa_foto)
Text: Victoria Bonet Carbonell

Manuel Outumuro Conde

Manuel Outumuro Conde

Més entrades

Més entrades