Curs fotografia digital matí

CALENDARI I HORARI

DATA: dimecres de 10-12 h
PLACES LIMITADES: 10 places
Data de començament: 4 d’octubre
Data de finalització: 29 de maig

Gratuït. Obert a tothom amb interès a l’AFC

Requereix inscripció

Inscriu-te aqui

Descripció: Curs de fotografia digital orientat a ampliar els teus coneixements. Disposarà de 30 classes de 2 h teòriques i pràctiques. Tindrà dos grups, un pèl matí i un de tarda per adaptar el curs als màxims socis possibles. El nivell del curs és òptim per a tots els nivells fotogràfics.

Curs fotografia digital tarda

CALENDARI I HORARI

DATA: divendres de 18-20 h
PLACES LIMITADES: 10 places
Data de començament: 6 d’octubre
Data de finalització: 31 de maig

Gratuït

Inscripcions aquí

Descripció: Curs de fotografia digital orientat a ampliar els teus coneixements. Disposarà de 30 classes de 2 h teòriques i pràctiques. Tindrà dos grups, un pèl matí i un de tarda per adaptar el curs als màxims socis possibles. El nivell del curs és òptim per a tots els nivells fotogràfics.

TEMARI CURS DE FOTOGRAFIA AFC

Presentació del curs

Prestacions de la càmera

Buscarem les prestacions de les nostres càmeres per treure el màxim profit i rendiment. També optimitzarem aquestes prestacions en relació a la nostra forma de entendre la fotografia.

Ajustar i personalitzar la càmera

Farem un ajust personalitzat del menú i les funcions de la nostra càmera descobrint funcions ocultes que ens ajudaran a fer més fàcil l’art de fotografiar.

Configuració de les obturacions

En aquesta classe descobrirem totes les funcions i oportunitats que ens ofereix el nostre obturador, aconseguint la velocitat d’obturació més adequades al missatge fotogràfic que volem expressar.

Diafragmar amb precisió

Ens endinsarem en el món de la profunditat de camp i els seus resultats. Treballarem quines F són les més adequades en quines situacions per obtenir qualitat a les nostres fotos.

Ampliar la sensibilitat

Descobrirem els límits del nostre sensor per optimitzar les seves prestacions i obtenir una bona qualitat Sense soroll a les nostres fotos.

Lleis fotogràfiques

Les lleis estan per saltar-les si, però si no les coneixem el Salt és més complicat. En aquesta classe les analitzarem i adaptarem al nostre estil fotogràfic.

Priorats fotogràfiques

En aquesta classe treballarem les prioritats a l’hora de fotografiar amb èxit la nostra escena, utilitzant i optimitzant tots els recursos que té la nostra càmera.

Sortida pràctica

Tot i que la pràctica serà un element clau al curs hi haurà classes totalment pràctiques on treballarem en conjunt totes les tècniques que hem après en les darreres classes.

La polidora

En aquesta classe analitzarem amb tot tipus de detall les fotos ja fetes per esbrinar possibles alternatives a l’hora de fer les fotos.

Mesurar la llum

Com mesurar la llum? Amb quines eines? Amb quins resultats?… totes aquestes preguntes tindran resposta en aquesta classe.

Enfocar amb precisió

Dins de la nostra càmera hi ha moltes maneres d’enfocar, però només hi ha una configuració possible per fer-ho, en aquesta classe descobrirem quines són les millors per cada escena.

Temperatura i colors

En aquesta classe treballarem les diferents possibilitats de configuració de temperatura i de color per obtenir els millors resultats possibles a les nostres expectatives.

La Llum exterior

Classe pràctica de il·luminació amb llum natural descobrint totes les possibilitats i variacions que ens pot donar aquest tipus de llum. També treballarem amb aquells aparells que ens poden ajudar a modificar i distribuir millor aquesta llum.

La llum interior

Classe pràctica de il·luminació d’estudi amb llum artificial, tant flash com continua. Treballarem els millors esquemes de llum per donar resposta a les nostres expressions fotogràfiques.

Composició del retrat

En aquesta classe treballarem totes les possibilitats per emmarcar una persona dins d’una foto, sembla fàcil, oi… doncs ja veurem.

Composició del paisatge

Sortirem de les Línies, horitzons i terços per adoptar noves formes de composició del nostre paisatge introduint aspectes compositius de nova fornada.

Fotografia en moviment

En aquesta classe treballarem les diferents possibilitats de configuració del moviment que poden fer servir per expressar dinamisme a les nostres fotos des de moviments de càmera fins a moviment de l’escena.

Fotografia i monocrom

Descobreix totes les possibilitats que ofereix la teva càmera per fotografiar en blanc i negre natiu, obtenint arxius directes de gran qualitat.

Velocitat, agilitat i eficiència

Classe pràctica per desenvolupar la manejabilitat en relació a la velocitat de reacció com a l’eficiència en el resultat final.

 Quadern de treball de camp

En aquesta classe elaborarem un quadern guia per facilitar l’entrada en els diferents tipus de fotografia. Classe teòrica molt pràctica.

El retrat

Classe pràctica per treballar les fotografies de retrat en tots els seus aspectes.

El paisatge

Classe pràctica on treballarem les diferents formes de elecció i composició del paisatge. Aquesta classe es farà fora del AFC en horari diferent al de les classes normals.

El Macro

Classe d’aproximació al món de la fotografia Macro on descobrirem les la cara oculta del món minúscul.

Les nocturnes

Classe pràctica per gaudir la nit amb la nostra càmera, fotografiant estrelles, paisatges i vies làcties.

Fotografia urbana

Descobrirem les diferents possibilitats per documentar la vida a una gran ciutat sense ser detectats.

BBC

Bodes, batejos i comunions. Com es fan? Com es preparen? Quin és l’equip necessari? Tot això i més en aquest classe.

Actes protocol·laris

Com fer la cobertura d’un acte? Com tenir la seguretat de obtenir bones fotos? En aquesta classe treballarem aquests aspectes per ser més eficients a l’hora de fotografiar actes programats.

Taller de nu

Bàsicament treballarem com il·luminar la pell nua tant amb flash com amb llum continua. També treballarem aspectes de temperatura de color i com fer servir una carta de grisos.

29/04/2024
10:00 — 12:00 (2h)

Modalidad Presencial / Agrupació Fotogràfica de Catalunya

David Escobosa