Exposa´t

Complet; obrim inscripció per a una segona edició que començarà el 21 d’abril

https://youtu.be/J9Q0jIJe5ZQ

Fer bones fotos serveix de ben poc si ningú les veu. Molts fotògrafs aficionats dubten en el moment de donar a conèixer la seva obra, ja sigui perquè pensen que no té prou qualitat, per por de possibles comentaris negatius o, senzillament, per vergonya o timidesa. La realitat és que una obra artística difícilment agradarà a tothom i segur que rebrà crítiques negatives, però també és segur que, si la qualitat és digna, agradarà i tindrà crítiques positives.

En l’actualitat existeixen moltes opcions perquè els fotògrafs puguin difondre la seva obra. Les més senzilles són les xarxes socials, com ara Instagram o Facebook, però les webs especialitzades, com poden ser 1x, 100asa, 500px o fotocommunity, són més útils per tal d’avaluar la qualitat real de les fotos. Tot i això, l’impacte que provoca la visió d’una foto en paper, amb una impressió de qualitat i de dimensions relativament elevades, supera clarament el que pot produir una imatge penjada en una web, que normalment és de dimensions relativament reduïdes i que, sovint, es mira amb un mòbil.

Malgrat els avantatges que pot tenir l’exhibició de fotos impreses en paper, és evident que també hi ha inconvenients, perquè trobar laboratoris que facin còpies de bona qualitat no és fàcil i, a més, solen ser relativament cars. Per aquesta raó, és aconsellable imprimir poques imatges, però ben seleccionades i editades de manera que la impressió faci ressaltar les seves virtuts.

El taller Exposa’t pretén oferir formació avançada en totes les etapes del procés que porta a una exposició, des de l’elecció del tema fins a la impressió de les imatges seleccionades, passant per la realització de les fotos, la tria de quines cal editar i quina edició cal fer per a potenciar-ne les virtuts. En aquest taller es formaran grups de tres fotògrafs: cada grup rebrà un encàrrec i, sota la supervisió del professor, haurà de fer diverses fotografies d’un tema concret, seleccionar les millors, editar-les i, finalment, fer còpies de qualitat en paper. Amb les fotografies que s’obtinguin en aquest taller es farà una exposició col·lectiva a la sala Bruno Argemí de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya; la data encara no està decidida, però probablement seria durant els mesos de juliol o setembre d’enguany.

El taller tindrà 10 sessions de 2 hores cadascuna.

Horari

Dijous, de 19h a 21h

Data d’inici

Dijous 3 de Febrer

Inscripcions

Aquest taller està reservat als socis de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

Per tal de rebre informació del preu i de com fer la inscripció, cal enviar un mail a

formacio@afc.cat

03/02/2022
19:00 — 21:00 (2h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Manuel Daniel Rivera