Concessió placa de soci d’honor al fotògraf Manuel Outumuro Conde

Molt sovint un premi o un guardó és un honor no tan sols pel qui el rep sinó sobretot per a qui el concedeix.

Sense temor a equivocar-me crec que Manuel Outumuro ens ha fet un gran honor a l’acceptar el seu nomenament com a soci honorífic.

Què dir d’aquest autor que no s’hagi dit ja? És obligat però fer un petit resum.

Va néixer al 1949 a Ourense. De ben jove es va traslladar a Barcelona on va estudiar Disseny Gràfic a la prestigiosa Escola Massana.

Acabat el període de formació va ser professor de l’escola EINA, va estar a la junta de l’Associació de Dissenyadors Gràfics i va col·laborar amb la revista Por Favor i amb La Vanguardia entre d’altres tasques.

La seva carrera va continuar a Nova York on va col·laborar amb prestigioses publicacions com il·lustrador i dissenyador gràfic.

El 1990 va iniciar la seva activitat com a fotògraf.

Les seves fotografies han estat publicades a revistes internacionals com Vogue, Elle o Zest i nacionals com Telva, Fotogramas, Woman, etc.

A la seva web personal  podreu veure els seus principals treballs: retrats, exposicions, llibres, etc.
La llista d’exposicions és realment impressionant. Aquí teniu també l’enllaç a la wikipedia (Manuel Outumuro – Wikipedia, la enciclopedia libre ) on hi ha una llista molt extens de les més rellevants.

També ha publicat onze llibres entre els que m’agradaria destacar “Barcelona otra visión“, que conté un conjunt de fotografies atípiques de Barcelona i “Outomuro Looks“, amb un recull de 300 fotografies de moda realitzades entre 1990 i 2010.

La llista de guardons tampoc es queda curta: ha rebut en diverses ocasions el Lux de Oro de l’Associació de Fotògrafs Professionals, ha estat distingit amb el premi ARI com millor fotògraf del 2002, etc., etc.

El seu arxiu de més de 10.000 negatius no només reflexa la moda dels darrers 25 anys sinó també als protagonistes del cinema espanyol.

Sens dubte serà un gran honor comptar com a soci honorífic de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya a Manuel Outumuro

L’entrega de la distinció es farà el proper dia 27 a les 19h de la tarda a la sala Bruno Argemí de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. No hi pots faltar !!!

Toni Torras
Comunicació

Manuel Outumuro Conde
Travel chic (Manuel Outumuro)

27/09/2022
19:00 — 20:30 (1h 30′)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya