CONCURS SOCIAL TEMES OBLIGATS (octubre 2022 – maig 2023)

Temes per a concursar

El social de l’AFC és un concurs  reservat als nostres associats que té per finalitat fomentar la pràctica de la fotografia.

Un any més publiquem els temes per a concurs de la pròxima temporada, animant-te a participar o a assistir als veredictes d’aquesta activitat característica de la nostra entitat.

Presentació dels temes

Octubre:  Triangles
Novembre: Mirall
Desembre: Camins
Gener: Contrapicat
Febrer: Finestres
Març: Llibres
Abril: Pareidolia
Maig: Nocturna sense flaix

A continuació et deixem algunes definicions que poden resultar-te d’utilitat:

Triangles
Un triangle és un polígon de tres costats. En geometria euclidiana tres punts diferents no-alineats defineixen sempre un únic pla i un únic triangle.
Es tracta d’utilitzar el triangle com a element compositiu, ja sigui com a figura geomètrica de tres costats o com el triangle imaginari que formen tres elements amb alguna característica comuna que els uneix.

Mirall
Un mirall és un cos opac, amb una superfície llisa i polida, capaç de reflectir regularment la llum que rep. L’exemple més simple és l’espill pla que molta gent té a les seves llars.
El mirall ha de ser un element protagonista i formar part de la composició

Camins
Un camí o pista és una via amb un ferm de terra o pedra usada per al transport, que creua zones de terreny pla o muntanyós. En el llenguatge comú es pot tractar de vies de transport heterogènies pel que fa a la seva grandària que varien des d’un simple corriol que amb prou feines permet el pas d’una sola fila de persones, fins a pistes anivellades que permeten el pas de vehicles motoritzats. En essència es diferencien dels senders en l’amplària (hi ha de passar un carro) i en el traçat quan han de salvar un obstacle (pujar una muntanya o superar un coll de muntanya), ja que han d’anar traçant corbes per tal de disminuir el pendent perquè hi pugui pujar un carro amb certa càrrega. De vegades creuen terrenys abundants en pastures, i llavors són també adequats per al pas dels ramats, especialment si es practica algun tipus de transhumància.

Contrapicat
Es tracta de uns dels possibles angles que adopta la càmera en el moment de fer una fotografia, en aquest cas se situa per sota l’objecte o subjecte fotografiat, per tant, el veiem des de baix.

Finestra o Finestres
Una finestra és una obertura de forma regular, generalment rectangular, practicada en un mur o paret per a deixar entrar aire i claror dins un edifici i per a poder mirar de dins a fora. Poden estar cobertes amb elements de tancament que permeten controlar la confortabilitat de l’interior.
Les finestres s’usen com a element decoratiu, com a part de les composicions de façana.

Llibres
Un llibre és una obra escrita o d’imatges impresa o manuscrita no periòdica. Segons la definició de la UNESCO, per a ser un llibre un document ha de ser una publicació impresa no periòdica que té cinquanta o més pàgines, sense comptar les cobertes.
La composició ha de tenir els llibres com a element principal, serà lliure la distribució i posició d’aquests a la imatge.

Pareidolia
La pareidolia és un fenomen psicològic que consisteix en el fet que un estímul vague i aleatori (habitualment una imatge) sigui percebut erròniament com una forma recognoscible, a causa d’un biaix perceptiu
Donat que es tracta d’un concepte complex i nou per a alguns, en el següent enllaç ampliem la informació

Nocturna sense flaix
Aquest tipus de fotografia ha de ser feta un cop s’ha fet de nit i la càmera ha de captar l’escena amb la llum ambiental del lloc triat. No es pot fer servir l’ajuda del flaix per il·luminar.

INFORMACIÓ ADICIONAL

El concurs es realitza a la plataforma web de Fotogenius. En el nostre cas, l’Agrupació utilitza l’adreça https://afc.fotogenius.es

Si és el primer cop que participes, serà necessari que Fotogenius verifiqui que ets soci de l’AFC. Si és el cas et demanarà que ho confirmis realitzant una “sol·licitud de soci”. (Qui hagi participat amb anterioritat no ho haurà de tornar a fer)
Aquesta confirmació és manual i es fa durant les hores de secretaria de l’AFC, per tant la validació es podria demorar fins 24 hores en dies laborables i encara més si hi ha festius enmig.

Per a qualsevol dubte pots consultar a concursos@afc.cat

No espereu al darrer dia per pujar les vostres fotografies!

Vols participar en els nostres concursos socials ? Ho tens molt fàcil fes-te soci de l’Agrupació fotogràfica amb més activitat de Catalunya !!!

Per a més informació i pujar les imatges a FOTOGENIUS ves-hi a la pàgina de concursos socials.

Màxim Poncela
Vocalia de Concursos

30/09/2022
00:00 — 01:00 (1h)