Sortida fotogràfica al Jardí Botànic Històric de Barcelona 

foto: Anna Barnés

DATA
Dilluns, 31 de maig del 2021

PUNT DE TROBADA
Torres Venecianes Pça. Espanya, Pujarem per les escales mecàniques.

HORA
16:30 hores
Si veniu en cotxe, ens trobarem a l’aparcament darrere del MNAC (Avinguda dels Muntanyans s/n) a les 16:45 hores

HORARI DE L’ACTIVITAT
De 16:30 a 19:00 hores aproximadament (el Jardí tanca a les 19:00h)

COM ARRIBAR-HI
Metro L1(vermella) –  L3 (verda) plaça Espanya.
BUS: hi ha moltes línies de bus que tenen parada Pça. Espanya

PREU
Gratuït

INSCRIPCIÓ
Enviar correu a sortides@afc.cat indicant el vostre nom

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Molts de nosaltres hem visitat o hem sentit parlar del Jardí Botànic de Barcelona, un gran espai verd on podem trobar gran part de la vegetació mediterrània i que està situat per sobre de l’Estadi Olímpic. Però molts de nosaltres desconeixem que de Jardins Botànics n’hi dos a Barcelona. El més gran que acabem d’esmentar i un altre de més antic, més petit i molt amagat. Es tracta del Jardí Botànic Històric de Barcelona.

Aquest Jardí és un petit tresor de la jardineria barcelonina, s’amaga dins de dos clots procedents d’antigues pedreres, al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d’Art de Catalunya. El fet de tractar-se d’un lloc enclotat, a l’obaga de Montjuïc, fa que l’aire fred s’acumuli a baix i les temperatures del fondal siguin fins a quatre graus inferiors a les de la part superior del sot. Aquesta circumstància facilita el desenvolupament d’espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds. 

Va ser creat en la dècada de 1930, l’any 1986 fou tancat per problemes d’estabilitat de les parets i va ser reobert al públic l’octubre de 2003, quatre anys després de la inauguració del nou Jardí Botànic de Barcelona, també situat a Montjuïc. 

El Jardí Botànic Històric acull plantes procedents de tot el món i té els arbres més alts que es poden veure a Barcelona, com un freixe de fulla petita, un noguer del Caucas i un Camforer, entre d’altres. El Jardí ha estat implicat durant molts anys en tasques d’investigació i conservació de diferents espècies que després han pogut ser re introduïdes de nou al seu hàbitat d’origen.

Fotogràficament parlant, és una petita joia amagada a la muntanya de Montjuïc on trobarem moltes oportunitats d’aconseguir bones fotos. És un espai molt tranquil amb pocs visitants, ideal per la fotografia sense preses. Hi ha un petit hort de cultiu de llavors que en aquesta època de l’any està en plena pol·linització. Els amants de la fotografia macro estarem de sort, flors, fulles i insectes en plena activitat!

foto: Carme Camprodon

foto: Carme Camprodon

Després de visitar el Jardí Botànic Històric, podem aprofitar per gaudir de les magnífiques vistes de la ciutat des de les terrasses del MNAC banyada per la llum de l’última hora de la tarda.

Desitgem que aquesta proposta sigui del vostre gust. Us hi esperem!

foto: Anna Barnés

31/05/2021
16:30 — 19:00 (2h 30′)

Jardi Botànic de Barcelona

Grup Sortides Fotogràfiques, Vocalia de Cultura