El grup RAWx3
El grup RAWx3 està format per tres socis que ens vàrem conèixer a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Units per la nostra passió per la fotografia, hem sortit sovint junts amb la càmera, compartint coneixements i aprenentatges. Tot i tenir tres visions diferents de la fotografia, aquestes perspectives es complementen per formar un conjunt harmoniós. El nom del grup, RAWx3, reflecteix tant la nostra connexió amb la fotografia digital (RAW) com el nombre de membres (x3).
Exposicions virtuals: Origen del projecte
L’estiu del 2021, vàrem decidir treballar una sèrie de temes fotogràfics amb l’objectiu de mantenir la motivació i afrontar nous reptes per créixer en la nostra afició.
Inicialment, no teníem plans concrets per a les obres produïdes, però el nostre amic i professor, Daniel Rivera, ens va animar a crear formats audiovisuals per a les millors fotos de cada tema. Inspirats per les noves tendències en galeries d’art, vàrem veure que les exposicions físiques sovint es complementen amb formats audiovisuals que expliquen l’obra del fotògraf de manera innovadora i impactant.
Així va néixer la idea de crear formats audiovisuals per acompanyar futures exposicions tradicionals, oferint una experiència més rica i adaptada als temps actuals.
Les Exposicions Virtuals de RAWx3 presenten al voltant de 30 fotografies dels tres membres del grup, en format audiovisual. Aquestes exposicions es mostren en un vídeo amb banda sonora i títols de crèdit, amb una durada de 7 a 10 minuts.
La primera exposició, centrada en el tema “COLORS”, es va presentar a la sala Racó del Soci de l’Afc el novembre del 2022. Ara, us presentem la nostra segona exposició virtual, que inclou el vídeo projectat en la pantalla del vestíbul i 18 fotografies impreses de les 30 que apareixen al vídeo exposat a la sala Racó del Soci, sota el tema “PICATS FOTOGRÀFICS”.
Un picat fotogràfic es produeix quan la càmera es col·loca per sobre del subjecte o objecte, orientada lleugerament cap avall. Aquest tipus d’enquadrament crea una sensació de vulnerabilitat o inferioritat en l’objecte fotografiat, ja que l’angle superior tendeix a disminuir la seva presència i a fer-lo semblar més petit o indefens. Aquesta tècnica és sovint utilitzada per transmetre emocions específiques i per afegir una dimensió psicològica a la imatge. Esperem que gaudiu d’aquesta iniciativa que hem preparat amb molta il·lusió.
RAWx3: Novembre 2024
Anna Barnés
Àngel Colado
Santiago García
Agrupació Fotogràfica de Catalunya / Racó del Soci
Vocalia de Exposicions / Aleix Torrents