Exposició fotogràfica temporal

“Imatges-Textures” / Autor: Ricard Cayuela

La AFC inaugurarà el dimarts 31 de gener a les 19.00h l’exposició “Imatges-Textures” del nostre company Ricard Cayuela.
Podràs visitar-la fins al 23 de març al Nou Espai.
El seu autor la presenta:

Els arbres, la pluja, els carrers, el moviment de la gent… són elements quotidians que a l’observar-los en detall estan plens de textures, colors i formes hipnòtiques que desperten en mi una vessant artística. A l’inici, plasmava aquestes textures en dibuixos, pintures, collages i altres treballs on la fusta era el material principal. Molts d’ells partien d’una fotografia convencional que amb l’aplicació de diferents tècniques transformava per emfatitzar les arrels, l’escorça d’un arbre, les esquerdes d’una paret de pedra o les arrugues d’un vestit.

En endinsar-me en el món de la fotografia digital, els programes d’edició, d’un inici, em permetien corregir llums, ombres, tons i petits detalls que milloraven el resultat de la fotografia. Però ben aviat, guiat per l’instint, l’experiència de les tècniques manuals anteriorment aplicades i la cerca d’una nova interpretació de la realitat, vaig començar a superposar imatges, accentuar colors i aplicar filtres. La fotografia, doncs, em va permetre descobrir una nova manera d’expressar-me a través de les textures, la llum i de l’art digital.

Agraeixo a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya l’oportunitat de presentar aquest recull de fotografies dins del treball “IMATGES-TEXTURES”. És la primera vegada que s’exposen en format paper. Algunes de les fotografies van acompanyades d’uns marcs de fusta reutilitzada creats especialment per l’ocasió, on he volgut unir els meus inicis de treball amb la matèria i la fotografia digital.

Gener 2023

Ricard Cayuela

 

Vídeo Imatges – Textures (Ricard Cayuela)

31/01/2023 — 23/03/2023
19:00 — 20:45 (1225h 44')

Agrupació Fotogràfica de Catalunya / Nou Espai