Sortida Grup de Fotografia de Cultura

DATA: dijous 1 DE DESEMBRE
HORA: 11:00 h.
PREU: gratuït
PUNT DE TROBADA: A l’andana del metro línia 3, estació Canyelles
COM ARRIBAR-HI: Metro Línia 3, estació Canyelles ( transbord amb línia 4 a Trinitat Nova ) Bus: 27, 47, 60, 122, 185

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

Qualsevol lloc de Barcelona té un lloc atractiu per descobrir, i Canyelles també té el seu. Al cor del barri hi ha el parc de Josep Maria Serra Martí (dedicat a un regidor de l’Ajuntament de Barcelona). Té la característica de ser un espai multifuncional, ja que a més de parc, passeig i plaça, cada dimarts s’instal·la el mercat setmanal.

Es diu que és un bon exemple de l’urbanisme reparador que s’ha dut a terme en algunes zones perifèriques de Barcelona per donar-los més qualitat de vida als seus habitants. Entre els diferents elements ornamentals que hi ha al parc hi ha la font Manuel de Falla, que es coneix amb el nom de Font Màgica, ja que combina llum, aigua i so. És una plataforma rectangular, situada sobre un conjunt de tubs, a tall de columnes, que l’eleven del terra i des d’ on cau l’aigua en forma de cascada, i que desapareix per sota d’unes grans pedres que hi ha en un lateral de l’estany. Davant la font, hi ha l’escultura d’una “bailaora” flamenca, coneguda com  Alegrías.

Des del punt de vista fotogràfic, el barri de Canyelles és interessant. Els blocs de pisos construïts als anys 70 han estat rehabilitats i remodelats amb una estètica avantguardista molt colorista que els fa atractius per fotografiar. El parc, les fonts, les escultures, l’església,…. un munt d’imatges per portar-nos a casa!

Esperem que aquesta proposta sigui del teu gust

Grup de Cultura

Vocalia de Sortides

Inscriu-te

@Josep Soler

01/12/2022
11:00 — 13:00 (2h)

Barri Canyelles

Vocalia de Cultura