Hi havia una vegada la Dolores Bañón

La nostra companya Carmen Portabales com a comissària d’aquesta mostra, inaugurarà l’exposició: “Hi havia una vegada la Dolores Bañón”

La mostra, pretén ser un sentit record on recollir la seva inconfusible creativitat fruit d’una magnífica personalitat.

Hi havia una vegada la Dolores Bañón, Loli per els amics.

L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya ret homenatge a la vida i l’obra d’aquesta fotògrafa que va desaparèixer a l’inici de la pandèmia.
Obrim el nostre espai per donar a conèixer les fotografies d’una persona tranquil·la que, a la seva manera senzilla i mínima, és capaç de mostrar allò més essencial tan sols amb l’ajuda d’una petita càmera que sempre portava al damunt.
Ella que no va viatjar mai, es convertia a cada pas, en la perfecta viatgera quan feia les seves passejades per la gran ciutat i, caçadora d’imatges, sabia descobrir la bellesa allà on no l’aconseguíem veure.
Sabia trobar, al bell mig de les runes, tresors que amb la seva mirada transformava en una poètica suggerent.
Si treballava al taller sabia compondre bodegons ben especials amb elements d’allò més quotidians (pintallavis, sabates, xinxetes), fet que en el espectador provoca un sotrac, una sorpresa, elements amb els quals la Loli ens convida a mirar la realitat d’una manera diferent.
La fotògrafa va més enllà i, utilitzant la imaginació, és capaç de fer que de la fotografia neixin elements reals, fa una mica d’Alicia al país de les meravelles connectant mons aparentment allunyats.
I una característica de l’obra de la Dolores Bañón: la llum que il·lumina cadascuna de les seves creacions i, en el darrer moment, com si res, ens enlluerna tot sembrant el color.

CALENDARI 

Dates: del 11 de gener 2022 al 9 de febrer  2022

Lloc: Sala Bruno Argemí

Sala polivalent: oberta dimarts i divendres tarda i dissabtes matí. Consulta les diferents activitats de la Sala d’exposicions

Inauguració:  dimarts 11 de gener a les 19.00 h

Preu: gratuïta i oberta a tot el públic

Us hi esperem!

Dolores Bañón

11/01/2022
19:00 — 21:00 (2h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya