Invitació a la presentació del llibre “La pell de Barcelona” de Francesc Català-Roca

Coincidint amb els 100 anys del naixement de Francesc Català-Roca, el fotògraf català més important del segle xx, el Grup Enciclopèdia i l’Ajuntament de Barcelona presenten un llibre inèdit que l’artista va preparar durant anys titulat “La pell de Barcelona”.

El proper dimarts 21 de maig a les 18:30 la Sala Bruno Argemí de la nostra seu del carrer del Duc acollirà la presentació del llibre “La pell de Barcelona” de Francesc Català-Roca.

L’acte comptarà amb la participació de Laura Terré, historiadora i experta en Català-Roca, Andreu Català Pedersen, fill del fotògraf, Lluís Permanyer, cronista de la ciutat de Barcelona i Joan Ricart, editor del Grup Enciclopèdia. El President de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, Pere Puigdollers, moderarà una taula rodona amb tots els participants.

Entre el grup d’amics i amigues de la fotografía que ens acompanyaran hi seran la directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya Pilar Cuerva, la directora dels Serveis Editorials del Ajuntament de Barcelona Núria Costa i el President de la Fundació Enciclopèdia Catalana Xavier Cambra.

El llibre recull més de dues-centes imatges de la ciutat, principalment detalls, que l’autor fa dialogar entre elles en una successió de dobles pàgines. És una obra de maduresa que sintetitza la relació del fotògraf amb la seva ciutat adoptiva. Aquesta obra pòstuma s’acompanya d’un volum més prim on es contextualitza el projecte, es parla del fotògraf i es reprodueix el capítol de les seves memòries on explica la seva relació amb la ciutat de Barcelona.

21/05/2024
17:30 — 19:30 (2h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya / Sala Bruno Argemí