La fotografia com a exercici lúdic i terapèutic en temps de pandèmia

Xerrada amb Marcelo Caballero

La xerrada intentarà donar algunes claus en relació a la composició fotogràfica i serà analitzada com un espai actiu, recreatiu i útil davant el desequilibri anímic produït per la pandèmia.

Biografia
Marcelo Caballero
https://marcelocaballero.com/

En 1992 es va graduar de la Facultat de Periodisme i Comunicació Social de la Universitat de la Plata (l’Argentina). Posteriorment, i durant diversos anys, va compaginar els seus treballs com a docent de tallers de literatura contemporània i semiòtica visual en la seva facultat amb col·laboracions en diaris argentins com Clarin, El Dia i revistes de viatge.

Després de llargs periples per Amèrica del sud i Àsia va decidir radicar-se a Barcelona on, en el 2010, co va fundar el primer col·lectiu de fotografia urbana a Espanya: Carrer 35.

Va exposar el seu treball a Barcelona, Las Palmas, Ciudad Real, Miami, Perpignan i Buenos Aires. Va participar en festivals de fotografia com a Ull de Peix Photo Meeting Barcelona, Biennal Xavier Miserachs, el DOCfield (Barcelona), el Visa Off (Perpignan) i el Miami Street Photography Festival.

A principis del 2017, juntament amb un grup de fotògrafs, van donar vida a QuitarFotos que s’expressa com un espai de diàleg i difusió de propostes visuals documentals.

En l’actualitat forma part dels equips docents de l’Escola multifotos, Escola Universitària ERAM de Girona i Digifoto Fotografia en línia. A més, col·labora amb revistes i agències fotogràfiques europees; i imparteix tallers/viatges fotogràfics, realitza conferències i escriu sobre fotografia documental en el seu blog: Mirades Còmplices.

Marcelo Caballero ens donarà algunes claus en relació a la composició fotogràfica i serà analitzada com un espai actiu, recreatiu i útil davant el desequilibri anímic produït per la pandèmia.

Llibres:

Colores Humanos (Calle 35 / The Folio Club. Barcelona 2015)

Legenda Gerundae (The Folio Club.Barcelona 2018)

Ocre (Camera Infinita, 2019)

Un Apuro Lento (Camera Infinita, 2019)

Compartim l’art de la fotografia!

Obert a tot el públic. Requereix inscripció a: comunicacio@afc.cat

Marcelo Caballero

Marcelo Caballero

Marcelo Caballero

Marcelo Caballero

30/04/2021
19:00 — 21:00 (2h)

Modalitat Online

Rosa Franco