Salvador Rull i Vinzia

Salvador Rull i Vinzia va ser el gerent de l’empresa Rull de vidres i ploms, amb magatzem al Passeig Lluís Companys 19, (Casa Rull) de Barcelona.

L’obra fotogràfica exposada és una obra de joventut, feta entre els seus 17 i 21 anys amb una càmera de fusta de manxa i de 13 x 18, sense obturador. Les seves fotografies, en plaques de vidre, son fetes a Alella on la família hi tenia una residència.

Com a fotògraf-retratista, la seva obra mostra una qualitat notable respecte dels seus contemporanis. El seu treball sobresurt en dos aspectes. En la composició dels subjectes a les seves fotografies de grup i per la qualitat de les imatges registrades, en el seu enfocament i tractament de la llum.

Addicionalment, és una obra que aporta testimonis d’interès sobre les maneres de viure i de treballar en la societat de finals del XIX i principis del S. XX, amb els retrats de persones amb una gran qualitat.

L’obra exposada ha estat restaurada i editada pel fotògraf Román Gausa Rull, net de l’autor i soci de l’AFC.

CALENDARI 

Dates: del 26 de novembre 2021 al 22 de desembre  2021

Lloc: Sala Bruno Argemí

Sala polivalent: oberta dimarts i divendres tarda i dissabtes matí. Consulta les diferents activitats de la Sala d’exposicions

Inauguració:  divendres 26 de novembre a les 19.00 h

Preu: gratuïta i oberta a tot el públic

21/12/2021
01:00 — 01:00 (24h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya