A la passada reunió del grup es va acordar que la sortida següent fotogràfica seria dissabte dia 2 de març.

El punt de reunió s’ha assenyalat just davant de la porta principal d’entrada al DISSENY HUB BARCELONA – DHUB, per plaça de les Glòries, a les 9 h.

Tot i que el lloc potser es presta més a fotografia arquitectònica o de disseny urbà, procurarem portar-la al nostre terreny per practicar fotografia d’street. Malgrat això, cadascú és lliure de retratar el que li sembli millor en l’àmbit del barri que recorrerem en primer lloc. No hem de cenyir-nos estrictament a la foto de street, ja que el disseny urbà constitueix la seva cosina germana i les dues modalitats es complementen. Anirem improvisant amb allò que veiem al nostre voltant. És una zona que, malgrat aquest “inconvenient”, es presta a moltes sorpreses. A més, la ruta la traçarem en direcció est, per arribar així a la part del Poblenou més propera als nostres interessos (carrers amb un elevat contrast entre la modernitat i el període de la industrialització de finals del segle XIX i principis del XX); hi ha edificis inhabilitats, magatzems i tallers en mal estat, i solars que tenen com a fons immobles amb estructures destacades i dissenys contemporanis.

Hem de veure en quin estat trobarem les obres de la plaça de les Glòries, encara que el més interessant de la ruta començarà darrere de la plaça; orientació sentit mar. Podem baixar pel carrer Rec Boronat fins a trobar-nos amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Campus del Poblenou (interior Plaça Gutenberg), molt interessant. I amb ella la gran plaça des d’on es gaudeix de l’entramat d’edificis que s’alça i caracteritza el nou complex de @22. A continuació, podem encaminar-nos cap a la Fundació Vila Casas, al costat de la qual es troben les escultures dels Guardians, de Xavier Mascaró, al carrer Sancho de Ávila. Aquesta és una zona força transitada i d’esbarjo. I a partir d’aquí, a través d’aquelles fàbriques antigues i magatzems que esmentava, i els nombrosos murals que abunden a les parets del barri, dirigir-nos a la Rambla del Poblenou, i el Casino de l’Aliança. Després de visitar la zona, podem fer fi al recorregut.

Aquest és a grans trets l’itinerari, al marge dels suggeriments que aporti cadascun.

Després del primer punt de reunió (trobada), com de costum, assenyalarem els següents llocs de retrobament sobre la marxa. Penso que com a màxim es pot allargar la sortida fins a les 13 h, encara que qualsevol pot abandonar-la quan ho consideri necessari.

Aquells membres del grup que pel motiu que fos no assisteixin a la sortida, poden accedir per separat a la zona quan vulguin a posteriori, i participar igualment en tots els actes i publicacions habituals posteriors a la sortida que es concentren a la següent reunió a l’AFC.

Pel tipus de sortida i fotografies a realitzar, no cal material especial. Cadascú sabrà el que necessita.

Un cop més, insisteixo que abans de posar-nos en marxa amb les nostres càmeres, potser valdria la pena plantejar-nos si durant el matí podem aprofitar per fer alguna pràctica o tècnica fotografia. Sobre el terreny ho veiem.

Espero que us interessi la sortida. Naturalment, trobarem en el nostre recorregut alguna cerveseria on fer una parada al camí per tal de compartir les nostres impressions i descansar una estona.

Fins dissabte que ve.

© Diego Pastor.

02/03/2024
09:00 — 13:00 (4h)

davant de la porta principal d'entrada al DISSENY HUB BARCELONA – DHUB

Diego Pastor