Sortides mensuals gratuïtes. No cal inscripció prèvia

PART DEL PORT VELL QUE ENVOLTA LA SORTIDA DE LES GOLONDRINES

A la passada reunió del grup es va acordar que la pròxima sortida fotogràfica seria el dissabte 18 de maig.

El punt de reunió s’ha assenyalat just al costat dels quioscos on es venen els bitllets de les “Golondrinas.

Imagino que la zona és de sobres coneguts per tothom. De manera que partint del punt de reunió anirem assenyalant els successius llocs de trobada. La idea és que des de les Golondrinas puguem fer fotos en aquesta mateixa esplanada, on hi ha l’antic edifici de Duanes, i darrere Colom i Drassanes. Tornant al port podem recórrer el Moll de la Fusta fins al Port Vell, i des d’allà encaminar-nos fins al que era el centre del Maremàgnum, que està en rehabilitació. Anant-hi es pot vorejar el port tocant al mar, de manera que si algú hi està interessat, pot venir proveït de teleobjectiu per acostar-se a l’altra ribera si us interessa. La idea seria tornar després pel pont que torna a comunicar amb les Golondrinas. Si algú té el caprici o interès a fer-ho, es pot improvisar també un viatge d’anada i tornada a les Golondrinas, però crec que seria abastar massa. Veurem com està de turistes la zona, que generalment es troba molt concorreguda. El que ens interessi. Anem improvisant en assenyalar els punts de reunió següents.

Penseu en els llocs que més us interessin per posar-nos d’acord en els successius punts de trobada. És una part de Barcelona molt turística, que té els seus pros i contres per a la fotografia de carrer, tant per l’escenari que existeix, que pot resultar més de postal i marítim que de quotidianitat i de costum urbana. Tot i que sempre podem trobar una bona escena. Què diré jo que no sapigueu vosaltres. D’altra banda, ja us he avançat que espero tenir aviat una alegria per visitar la zona comercial i industrial del port. Ja parlarem del tema.

Penso que com a màxim es pot allargar la sortida fins a les 13.30 h, encara que qualsevol pot abandonar-la quan ho consideri necessari. Últimament, estem acabant molt d’hora, no sé el perquè.

Aquells membres del grup que pel motiu que sigui no assisteixin a la sortida, poden accedir per separat a posteriori quan ho desitgin, i participar igualment en tots els actes xerrades i publicacions habituals posteriors que es concentren a la següent reunió a l’AFC.

Pel tipus de sortida i fotografies a realitzar, no cal material especial, més enllà de teleobjectius per al que es comenta anteriorment. Cadascú sabrà el que necessita.

Un cop més, insisteixo que abans de posar-nos en marxa amb les nostres càmeres, potser valdria la pena plantejar-nos si durant el matí podem aprofitar per fer alguna pràctica o tècnica fotografia. Sobre el terreny ho veiem.

Espero que us interessi la sortida. Naturalment, trobarem en el nostre recorregut alguna cerveseria on fer una parada al camí per compartir les nostres impressions i descansar una estona.

Fins aviat.

@Diego Pastor

18/05/2024
09:00 — 13:00 (4h)

quioscos on es venen els bitllets de les "Golondrinas"

Diego Pastor