El Call de Barcelona. Fotografiant la Barcelona jueva

L’antic Call situat al actual Barri Gótic als voltants de la catedral, va ser una important comunitat jueva durant l’Europa medieval.

Lloc top per a fotografiar carrers estrets i singulars obtenint unes bones imatges d’aquest barri, ideal per a ser recorregut a peu.

Iniciarem l’activitat a la plaça de Sant Jaume, caminant pels estrets carrerons dels 9 punts principals del Call Major: 1) Carrer del Call – 2) Carrer de Sant Honorat – 3) Carrer de Sant Sever / Sant Domènec del Call – 4) Placeta de Manuel Ribé – 5) Carrer de Marlet, làpida – 6) Carrer de Marlet / Sant Domènec del Call – 7) Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call i 8) Quatre Cantons del Call / Banys Nous.

Aquest recorregut circular pels estrets  i desiguals carrerons , ens oferirà amb les primeres llums del matí, un escenari únic de llums i ombres en què treballarem el rang dinàmic ajudant-nos amb la informació de l’histograma de la màquina.

Recomanem portar objectiu angular.

Després de l’activitat, hauràs de presentar 6 fotografies amb una resolució de 72 pixels per polzada i una mida màxima de 1024 píxels en el costat més llarg i de 800 pel mes curt.
Recorda que el Grup de Fotografia d’Street utilitza la plataforma Discord per a comunicar, publicar i comentar les seves imatges.

Si no pots assistir a la convocatòria, podràs anar per lliure abans de la data de lliurament de les fotos al Discord (dia del visionat per Zoom), encara que seria interessant fer-ho tots en sortida grupal.
Enviem la invitació per email a tots els interessats: l’administrador és Jordi Marquès.

Trobada oberta per a tots els socis i amics. Inscripcions: street@afc.cat

CALENDARI
DATA: diumenge 03 de abril
HORA: 09.30h
LLOC: plaça de Sant Jaume
Activitat gratuïta i oberta a tot el públic

El visionat per zoom de les fotos d’aquesta sortida està previst per el dijous 14 d’abril de 2022.

Autor: Xavier Fedi

03/04/2022
09:30 — 12:30 (3h)

Barri jueu medieval de Barcelona

Jordi Marqués / Xavier Fedi