SORTIDA FOTOGRÀFICA:  «Palau Nacional de Montjuïc, Museu Nacional d’Art de Catalunya»

DATA: dijous, 20 d’octubre
HORA: 10.30h
PREU: gratuït per majors de seixanta-cinc anys
PUNT DE TROBADA: A l’entrada del Museu, Palau Nacional, Parc de Montjuïc
COM ARRIBAR-HI: Metro Línia 1, Estació plaça d’Espanya
Bus: 55, H-12, 109, 52, 13

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

Amb aquesta sortida fotogràfica us convidem a visitar un dels llocs més emblemàtics de Barcelona: el Palau Nacional de Montjuïc, seu del MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

El Palau Nacional de Montjuïc és un edifici monumental edificat entre els anys 1926 i 1929 destinat a ser l’obra més important i representativa de l’Exposició Universal, concebut per organitzar-hi els principals actes protocol·laris, a més de destinar-se a dependències reials i a l’exposició d’art espanyol. Hi destaca la gran sala de festes coneguda com el Saló Oval, de planta el·líptica, damunt la qual s’alça l’enorme cúpula que constitueix l’element central de l’obra. Dues cúpules semblants, molt més petites, i dues torres que recorden la Giralda o la Catedral de Santiago de Compostela, coronen les quatre cantonades. Van participar en la seva decoració els més reputats artistes de l’època,
El Palau Nacional va ser, diguem-ho així, el vaixell insígnia de l’Exposició Internacional del 1929, centre de l’esdeveniment. En principi l’obra se li va oferir a l’arquitecte modernista amb més projecció internacional del moment, Josep Puig i Cadafalch, però, el Govern de la Dictadura de Primo de Rivera, va voler un disseny menys original, arrabassador i autòcton català, i es va decidir per un palau d’aires renaixentistes i barrocs però amb tocs de sabor arquitectònic i de tradició espanyols.

El disseny del nou Palau Nacional es va deixar en mans dels arquitectes Enric Català i Pedro Cendoya. El resultat és un edifici realment impressionant amb una cúpula central envoltada per una sèrie de torres. La magnífica Sala Oval del Palau Nacional va ser renovada el 1992 i va obrir les portes a temps per als Jocs Olímpics d’estiu, que es van celebrar a Barcelona aquell mateix any.

La resta de l’edifici va ser renovat a principis del segle XXI. El Museu del Palau Nacional, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o MNAC, és el museu més gran en superfície de Catalunya. També és un lloc on veure la mostra d’art romànic més important del món.
Fotogràficament parlant, aquesta sortida ens oferirà l’oportunitat de gaudir practicant tant amb els objectius grans angulars: vistes panoràmiques de la ciutat, l’edifici en si mateix, etc., com amb els detalls ornamentals dels quals el palau n’està ple. No oblidem portar els nostres propòsits de focals més llargues. Els nombrosos visitants que ben segur trobarem, ens oferiran escenes de fotografia urbana ben aprofitables. Ja de baixada cap a l’Avinguda Maria Cristina també trobarem diversos escenaris fotogràfics: les fonts, els palaus, el Pavelló Mies Van der Rohe, etc. Esperem que tot plegat faci d’aquesta sortida una trobada ben rodona!

Desitgem que aquesta proposta sigui del teu gust.
T’hi apuntes?

Autor foto: Josep Soler

INSCRIPCIONS: Aquí tens el link per fer la inscripció

20/10/2022
10:30 — 14:30 (4h)

Museu Nacional d'Art de Catalunya - MNAC

A.Barnés/À.Sales/J.Soler