TÍTOL: “DONES INVISIBLES

AUTORA: DIVERSES AUTORES

LLOC: PALAU ROBERT / Passeig de Gràcia, 107 (cantonada Diagonal) / Metro L3 i L5

DATA: dilluns 27 de març de 2023

HORA: 18:45 hores davant del Palau Robert al passeig de Gràcia.

PREU: Activitat gratuïta.

INSCRIPCIÓ AQUÍ

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

Aquest mes us volem fer una proposta diferent.

Visitarem una exposició de fotògrafes no professionals, que utilitzen la fotografia com a vehicle integrador.

Dones Invisibles, la nova proposta de la Direcció General de Difusió i la Fundació Setba per a la Sala 4 del Palau Robert, és el resultat expositiu de la iniciativa Traspassant l’objectiu, impulsada per aquesta entitat privada sense ànim de lucre, que creu en “la capacitat integradora de l’art a través de múltiples iniciatives vinculades amb l’àmbit de la cultura”.

La mostra incorpora fotografies i panells explicatius de les diferents fases del procés. S’hi parla d’empoderament, de comunicació, de visibilització, de noves oportunitats. S’hi presenten treballs de les recluses que han participat en els tallers, així com retrats que Marta Fàbregas, directora artística del projecte, n’ha fet, amb tot l’ofici i amb tota la tendresa, aconseguint que les dones invisibles siguin llum. També s’hi poden veure fotografies dels espais interiors de Brians 1, de Laura GálvezRhein, i un reportatge de Camila Oliveira, el cas d’èxit del projecte.

Fotografies, plafons, un audiovisual i una pantalla amb dades infogràfiques ens il·lustren sobre el projecte i els seus resultats. Algunes de les internes ens hi expressen les seves sensacions i els seus sentiments. La vida de la població reclusa femenina és dura, però, mitjançant activitats com la fotografia, també pot ser enriquidora, inconformista i esperançada.

Esperem que trobeu atractiva la proposta i ens acompanyeu en la visita.

El recorregut el farem sense guia per poder anar al nostre ritme, aturant-nos on creiem convenient.

Fins aviat.

© Marta Fàbregas

27/03/2023
18:45 — 20:45 (2h)

Palau Robert