TÍTOL: “ILSE BING” / ANASTASIA SAMOYLOVA

LLOC: KBr Fundació Mapfre
Av. Litoral,30. Barcelona

DATA: dimecres 22 de febrer de 2023
HORA: 18:45 hores a la porta del KBr.

PREU: gratuïta. Activitat reservada a sòcies i socis.

INSCRIPCIÓ: inscriu-te aquí

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

ILSE BING

La dilatada trajectòria vital i artística d’Ilse Bing (1899-1998) ofereix un reflex interessant de les principals tendències culturals i vicissituds històriques del segle XX. A les seves fotografies, les propostes estètiques dels successius moviments i estils artístics es conjuguen amb una mirada singularment personal per la seva empremta humanista i intensa (però sòbriament expressada) consciència social.
Ilse Bing va ser també una de les dones que, juntament amb figures tan rellevants com Nora Dumas, Gisèle Freund o Berenice Abbot, van aconseguir com a fotògrafes una projecció i un reconeixement dels quals les dones havien estat excloses fins aleshores.
La seva obra s’ha conservat escampada entre diverses col·leccions d’Europa i els Estats Units, i és aquesta la primera ocasió que una exposició dona a conèixer en l’àmbit nacional el conjunt de la seva trajectòria.
Comissari: Juan Vicente Aliaga.

ANASTASIA SAMOYLOVA
“Images cities”

El projecte Image Cities de la fotògrafa russoamericana Anastasia Samoylova és la proposta guanyadora de la primera edició del KBr Photo Award, posa’t en marxa per Fundació MAPFRE el 2021. El projecte és un singular estudi visual de la integració entre la imatge fotogràfica i l’entorn urbà, construït en general a partir de la superposició de collages. El projecte, que va començar a Moscou i Nova York el 2021, s’ha pogut completar a altres ciutats com Amsterdam, París, Londres, Brussel·les, Tòquio, Madrid i Barcelona gràcies al KBr Photo Award.
Comissària: Victoria del Val.

© ANASTASIA SAMOYLOVA

22/02/2023
18:45 — 20:45 (2h)

KBr / Fundación MAPFRE

Francesc Soldevila