Centro de fotografía KBr. Barcelona

Exposició fotogràfica “Un gran giro de lo posible” / Carrie Mae Weems

Recentment, el nostre president Pere M. Puigdollers va signar un acord amb la KBr-Fundación MAPFRE pel qual l’AFC tindria una visita guiada de franc per a cada exposició programada.
Així doncs, estic molt content d’informar-vos que aquesta és la visita que programada per aquesta exposició.

CARRIE MAE WEEMS (Portland, EUA 1953), des que va iniciar la seva trajectòria a principis del 1980, ha dedicat el seu treball tant a reformular la identitat de la comunitat afroamericana i de les dones, com també a explorar els mecanismes que s’amaguen rere el poder, qui l’exerceix i sobre qui s’exerceix. Les seves obres, tot i centrar-se en la fotografia, excedeixen els límits d’aquest mitjà amb disciplines com la performance, el vídeo o la instal·lació, i estan impregnades d’un sentit de lluita contra la injustícia i la violència amb l’esperança de millorar aquest món.

Des de la seva primera sèrie, Family Pictures and Stories (1978-1984), Weems ha anat interrogant la història i ha qüestionat la visibilitat o invisibilitat dels qui han contribuït a construir-la, provant canviar el discurs dominant. En aquest sentit, ha fet servir els estereotips racials, sexuals i polítics per expressar una crítica al sistema. L’obra de Weems reflexiona sobre un passat complex que es projecta amb esperança cap al futur i que connecta diverses generacions.

Carrie Mae Weems viu i treballa a Siracusa, va iniciar la seva trajectòria artística l’any 1974 estudiant fotografia i disseny al City College de San Francisco. El 1993-1994 es va traslladar a París, on va rebre el seu primer encàrrec important, de Weston Naef i el Getty Museum. Actualment, és una de les artistes vives més reconegudes del panorama artístic nord-americà gràcies a un corpus de treball complex que inclou diferents disciplines, com fotografia, text, audiovisuals, instal·lacions, imatges digitals, performance o vídeo. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives. L’obra de Weems és present en algunes de les col·leccions públiques i privades més rellevants del món.

És doncs, una oportunitat única per gaudir d’una visita guiada d’aquesta exposició.
T’esperem!

LLOC: KBr FUNDACIÓN MAPFRE
Av. Litoral, 30
Metro L3-Ciutadella
DATA: dimecres 26 d’octubre de 2022
HORA: 18:45
PUNT TROBADA: A la porta del KBr
PREU: Activitat gratuïta, exclusiva per a socis.
INSCRIPCIÓ: Inscriu-te aquí

Francesc Soldevila
Vocalia de Cultura

Autora: Carrie Mae Weems

26/10/2022
18:40 — 21:00 (2h 20′)

KBr / Fundación MAPFRE

Francesc Soldevila