MARTÍN CHAMBÍ: UNA MIRADA EXCEPCIONAL

TÍTOL: “MARTÍN CHAMBI Y SUS CONTEMPORÁNEOS”. Els Andes Fotografiats. Col·lecció Jan Mulder.

LLOC: FUNDACIÓ FOTOCOLECTÀNIA
Passeig Picasso, 14. 08003. Barcelona

DATA: dimarts 31 de maig de 2022

PUNT TROBADA: 11:15 davant de la porta de la Fundació
11:30 Inici visita. Durada aproximada: 90’

PREU: A repartir el cost de la guia 72,60 € entre els assistents.

INSCRIPCIÓ: Envia correu a visites@afc.cat

Breu descripció

Martin Chambi va dedicar tota la seva vida a la fotografia generant una obra àmpliament reconeguda. És una figura cabdal en la fotografia llatinoamericana de la primera meitat del segle XX (primera meitat).
D’origen indígena, Chambi (Coaza, 1891-Cuzco 1973) va dedicar la major part de la seva vida a fotografiar els Andes Peruans, emfatitzant el passat prehispànic relacionant ruïnes incaiques i retrats de la vida de les comunitats andines i dona visibilitat a un discurs indigenistes que començava de tenir força.
És el segon fotògraf que obté imatges del Machu Picchu (1924), a partir de les quals exhibeix un personal tractament de la llum, la forma, l’espai i la textura, amb uns enquadraments molt personals, convertint-se en un emblema de la fotografia contemporània i documental al Perú i Amèrica Llatina.

Al costat de les fotografies de Chambi podem gaudir d’un original diàleg amb imatges d’altres autors que van documentar també aquesta zona: Irving Penn, Eugene Harris, Werner Bischof, Robert Frank i Pierre Verger. El conjunt d’aquesta diversitat en les mirades de cada autor, amplia la construcció de l’imaginari col·lectiu sobre la mil·lenària cultura andina d’aquesta època.
Totes les imatges d’aquesta exposició provenen de la col·lecció de Jan Mulder, iniciada l’any 2002, amb l’objectiu de promoure la fotografia d’autors contemporanis, enfocada en el context llatinoamericà.

Una visita imprescindible per conèixer de primera mà un dels autors més important de Llatinoamèrica.
Òscar Colorado, autor d’un blog de referència en fotografia: “Óscar en Fotos”, el cita com el seu autor més rellevant.

T’esperem!!

Francesc Soldevila
Grup visites a exposicions
Vocalia de Cultura

31/05/2022
11:15 — 13:25 (2h 10′)

Fundació Foto Colectania

Francesc Soldevila