Exposició de Paolo Gasparini

El 21/12 Sessió doble a les 17:30 !!!

Doncs si, el proper dimarts 21 de desembre a les 17:30 podràs gaudir de la conferència de Susan Meiselas i de la visita a l’exposició de Paolo Gasparini a la fundació Mapfre. Un immillorable programa doble que no et pots perdre.

Te’n faig cinc cèntims.

Visita a l’exposició de Paolo Gasparini

Neix a Italia el 1934 i viu entre Caracas, Mèxic i Trieste. Va començar la seva activitat als 17 anys retratant la dura postguerra italiana.

Al 1954 es trasllada a Veneçuela on es dedica a la fotografia d’arquitectura col·laborant a diverses revistes. En aquesta mateixa època viatja per tot el país retratant la forma de vida del mon rural.

Entre 1961 i 1965 viatja a Cuba on pot fotografiar la campanya d’alfabetització i la vida quotidiana dels primers anys de la revolució. Col·labora amb la revista del règim cubà “Lunes de Revolución” on s’afegeix a la eufòria narrativa pro-castrista d’aquells anys.

Entre el 1970 i 1972 és contractat per la UNESCO per desenvolupar el projecte “Panoràmica de la arquitectura llatinoamericana”. Documenta tant la forma de vida quotidiana dels habitants de ciutats com edificis emblemàtics.

A partir d’aquest moment Gasparini travessa Europa i Amèrica transcrivint els seus viatges en imatges representant les contradiccions socials i les tensions polítiques dels habitants de les grans metròpolis.

Ha donat veu a qui no en té com ara els immigrants, els nens, els pobres, els vells, als venedors ambulants, etc., etc.

Sens dubte la visita a l’exposició de Paolo Gasparini és del tot imprescindible per qualsevol amant d’aquest tipus de fotografia.

Conferència de Susana Meiselas

Tota revolució vol capgirar l’ordre establert i sovint aportar uns valors diferents als vigents. Les imatges que se’n deriven intenten aportar una mica d’ordre al caos als instants violents que es produeixen.

La conferència de Susana Meiselas es centrarà en la Revolució de Nicaragua i les imatges que va produir.

T’hi apuntes ?

Malauradament l’aforament es limitat per la qual cosa només hi podrem anar els primer catorze que ens apuntem en aquesta adreça: sortides@afc.cat.

El preu dependrà del nombre de participants ja que hem de pagar al guia. Et passo les dades per anar-hi:

KBr Fundació Mapfre
Av. Litoral 30
08005 Barcelona. Metro L4 Ciutadella

Data 12/10/2021
Hora:   17:30 (durada visita 60’). Ens trobem a la porta.
19:00   Conferència Susana Meiselas.

Paolo Gasparini
Campanya electoral, avinguda Urdaneta, Caracas, 1968
Col·lecció Fundación MAPFRE, Madrid
© Paolo Gasparini

21/12/2021
17:30 — 19:30 (2h)

KBr Fundació Mapfre

Foto. Paolo Gasparini