FESTIVAL DE FOTOGRAFIA ANALÒGICA REVELA’T 2021

DATA: Divendres 01/10/2021 

LLOC: VILASSAR DE DALT. BARCELONA

HORARI ACTIVITAT: De 18:00 a 20:00

PUNT DE TROBADA: Plaça de la Vila. Vilassar de Dalt.

COM ARRIBAR-HI: quadrarem cotxes per poder-hi anar. 

PREU: 15,- euros.

INSCRIPCIÓ: Enviar correu a cultura@afc.cat

OBSERVACIONS: ACTIVITAT RESERVADA PER A SOCIES I SOCIS. L’aforament màxim està limitat a 20 persones que es triaran per ordre de recepció dels emails.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Nosaltres farem una visita guiada per les exposicions de Vilassar de Dalt.

La 9a edició de Revela’T programa 64 exposicions en 9 ciutats del país i ret homenatge a la fotògrafa Isabel Muñoz.

>> El primer festival de fotografia analògica del món, programa 38 exposicions a Vilassar de Dalt (Barcelona), epicentre del festival, 11 a Barcelona, 9 a Vic i una a Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Torroella de Montgrí, Premià de Mar, Cadis i Villanueva de la Serena.

>> Sota el lema “Universos propis”, el festival programa exposicions de reconegudes fotògrafes nacionals i internacionals, el Market Fotogràfic -amb material fotogràfic i fotos d’autors- (25 i 26 de setembre), dues jornades amb activitats formatives al voltant de la fotografia (24 i 25 de setembre), tallers i activitats per al públic familiar.

>> El festival ret homenatge a la reputada fotògrafa Isabel Muñoz (Barcelona, 1951), Premi Nacional de Fotografia 2016 i Premi PHotoESPAÑA 2021, amb l’exposició “Somos agua”, una mostra sobre l’escalfament global. L’autora rebrà el distintiu de plata del Revela’T i serà l’encarregada d’impartir la conferència inaugural del festival el divendres 24 de setembre.

 

>> La programació de Revela’T 2021 tindrà un marcat accent femení. El festival comptarà amb exposicions d’autores nacionals com Leonor Benito de la Lastra, amb la seva particular visió fragmentada del món; Verónica Losantos, amb un assaig fotogràfic sobre un poble inundat per la creació d’un embassament; Aleydis Rispa, amb fotografies experimentals que donen una nova existència a les deixalles; Susana Blasco, amb una selecció de collages analògics realitzats amb fotos trobades de models dels anys 50; Kati Riquelme, amb fotos impreses en bosses de te o Montse Campins, amb una imatge panoràmica muntada amb diverses instantànies fetes al llarg dels anys al mateix carrer de Barcelona.

>> En l’àmbit internacional, Revela’T comptarà amb l’obra de fotògrafes com l’anglesa Laura Pannak, amb una mostra que busca similituds i connexions entre els joves de tot el món; les argentines Lucia Peluffo, amb un treball inspirat en imatges científiques del cos humà, i Giovanna Zuccarino, amb una sèrie de fotografies de la Lluna fetes amb el primer telescopi que va arribar a Argentina el 1882; o les japoneses Miho Kajioka, que mostra la bellesa a la vida quotidiana, Eri Makita, que mostra la transformació de les coses que s’han perdut, i Ai Futaki, apneista i fotògrafa que utilitza el busseig lliure com una eina per a convertir-se en el pont entre el món submarí i el món humà.

>> La convocatòria artística organitzada pel festival l’han guanyat tres autores: la francesa Florence Cuschieri, amb un treball que explora les cicatrius d’un “poble oblidat”, l’alemanya Sina Niemeyer, on l’autora explica la seva pròpia experiència amb l’abús sexual infantil, i la polonesa Irmina Walzack, amb una sèrie creada en un càmping d’Espanya durant els 95 dies de confinament.

>> Revela’T també exposarà els retrats de Max Donoso, Margarito Dela Guetto i Bruno Daureo; l’epistolari fotogràfic de Los Llovbet; les fotografies científiques sobre descàrregues elèctriques de Ricardo Guixà Frutos; el resultat de la col·laboració entre el fotògraf Ralf Jacobs i l’enginyer Max Frimout; la sèrie sobre les celebracions de Trump als EUA de George Georgiou; les fotografies experimentals del gran especialista mundial de la càmera obscura, Ilan Wolff i la història descoberta per Paco Gómez en uns negatius comprats a El Rastro.

>> Tota la informació i entrades a www.revela-t.cat

01/10/2021
18:00 — 20:00 (2h)

Vilassar de Dalt