ACTIVITAT: VISITA GUIADA A EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
TÍTOL: Albarrán Cabrera. “L’Indestructible”
LLOC: FUNDACIÓ FOTOCOLECTÀNIA / Passeig Picasso, 14. 08003. Barcelona
DATA: dijous 21 de setembre de 2023
HORA: 18:30
PUNT TROBADA: A la porta de la Fundació a les 18:15 hores.
PREU: 6 € aproximadament a pagar en efectiu

INSCRIPCIÓ: Clica aquí (Màx 30 persones)

Activitat oberta a socis i simpatitzants.

Àngel Albarrán i Anna Cabrera han treballat de manera col·laborativa com a fotògrafs des de l’any 1996. Influïts per pensadors, cineastes, escriptors i artistes, tant occidentals com orientals, utilitzen el mitjà fotogràfic per qüestionar les idees preconcebudes sobre el temps, el lloc o la identitat. D’aquesta manera, el seu treball aconsegueix assolir una nova noció de la percepció com a element clau per entendre no només l’art, sinó la mateixa experiència vital.

“La fotografia ens ajuda a comprendre la realitat, les imatges són com notes visuals en un quadern”, subratllen Albarrán Cabrera. El seu univers poètic ens convida a fer un viatge oníric: emprendre el vol entre els buits de el gruix, lliscar sobre la superfície plana de les aigües, plomatge de color negre nacrat o d’un blanc immaculat, centelleig de pètals vellutats… Les seves imatges, entre la realitat i la il·lusió, exploren la nostra relació amb un món tangible. El temps, la memòria i la presència gairebé física de la bellesa recorren tota l’obra d’aquests fotògrafs.

Per obtenir-ho, Albarrán Cabrera utilitzen una gran varietat de procediments fotogràfics: impressió en platí/pal·ladi, gelatina de plata, cianotípia, impressió pigmentada, etc. Tot plegat confereix a les seves imatges una textura especial i fa que la seva proposta sigui molt singular: “Entenem la fotografia com un objecte, i el mitjà fotogràfic, com una eina que ens permet passar d’un concepte a una imatge i, finalment, a un objecte concret. No ens interessa que la imatge reprodueixi la realitat, sinó intentar crear un artefacte que tingui prou informació i interès perquè entri a formar part de la narrativa de qui se’l mira. És aquí on cada procés, amb les seves característiques concretes, és capaç de crear una realitat amb estil propi”.

L’obra d’Albarrán Cabrera és present en col·leccions públiques i privades, i les seves publicacions editorials gaudeixen d’una gran acollida, tant en l’àmbit nacional com internacional.

No et perdis aquesta exposició!!

Francesc Soldevila
Grup visites a exposicions
Vocalia de Cultura

© Albarrán Cabrera

21/09/2023
18:15 — 20:15 (2h)

FUNDACIÓ FOTOCOLECTÀNIA

Francesc Soldevila