Una exposició que no hauries de perdre’t!

VISITA a L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “Els Català, fotògrafs d’un segle”

DATA: 31 de març de 2022. A les 10.15h
LLOC: MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA
Pça de la Pau, 3. Barcelona
PUNT DE TROBADA: A les 10.00h. Porta principal del Museu.
PREU: El Museu aplicarà 2×1 del preu de l’entrada habitual de 4 euros.
COM ARRIBAR-HI: Bus: V17-H14-D20, V-15. Metro L4 (groga).
INSCRIPCIÓ: Envia correu a visites@afc.cat
Activitat exclusiva per a socis.

DESCRIPCIÓ:

El Museu d’Història de Catalunya ens presenta una exposició que ens permet conèixer el llegat d’una família de fotògrafs: PERE CATALÀ i PIC, FRANCESC CATALÀ-ROCA i PERE CATALÀ-ROCA, màxims exponents de la fotografia a Catalunya, que han deixat un importantíssim llegat fotogràfic que abasta cent anys.

A través de les seves imatges, som testimonis dels moviments i corrents artístics i culturals que van anar succeint al llarg del segle XX i que formen part de la iconografia històrica del nostre país.

Pere Català i Pic (1889-1971), la seva filla Maria Àurea (1920-1993) els seus fills Francesc (1922-1998) i Pere (1923-2009) van néixer a Valls i posteriorment es van traslladar a Barcelona on van desenvolupar les seves carreres durant tota les seves vides. Tot i que la seva formació va ser truncada per diversos motius, van completar-la de manera autodidàctica amb un afany de coneixements extraordinari. Les circumstàncies que els va oferir la vida van fer que visquessin en primera persona molts del esdeveniments més rellevants del segle XX. Maria Àurea, formada a l’Escola Llotja de Barcelona, es va encarregar de retocar les fotografies del pare i germans.

Aquest 2022 és l’any del centenari de naixement de Francesc Català-Roca, motius pel qual se li dediquen exposicions i actes al voltant de la seva persona i obra, tant a Valls, ciutat natal seva, com a Barcelona.

L’AFC té el privilegi de comptar amb la presència del seu fill, qui ens farà la visita guiada per l’exposició. Una oportunitat única, doncs, per assistir a aquesta visita amb la certesa que aprendrem moltes coses i gaudirem de les seves explicacions de primera mà.

Encara no t’hi has apuntat ? Et recordo que les places son limitades.

Si inexplicablement encara no ets membre de l’Agrupació per gaudir d’aquesta i d’altres activitats, aquí et deixo tota la informació per fer-te soci.

Francesc Soldevila
Cultura

Autor: Museu d’Història de Catalunya

31/03/2022
10:15 — 12:15 (2h)

Museu d’Història de Catalunya

Francesc Soldevila