Published On: 17 de novembre de 2022|Categories: Actes socials|

100 anys de l’Agrupació Fotogràfica Saint-Víctor de Sant Andreu de Palomar

Ahir dimecres 16 de novembre es va recordar la fundació de l’Agrupació Fotogràfica Saint Victor de Sant Andreu del Palomar ara fa cent anys. Un grup d’aficionats andreuencs, encapçalats per Antoni Arissa i Asmarats, van iniciar la trajectòria d’aquesta associació el 1922; tanmateix, el 1936 la seva seu va ser assaltada i l’activitat no es va tornar a reprendre.
El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias va organitzar l’acte, celebrat a la biblioteca del mateix nom, recordant la història de la fotografia a Sant Andreu i finalitzant amb un homenatge a Manuel A. Raigada per la seva llarga trajectòria fotogràfica. En Álvarez Raigada va ser soci de la nostra entitat a l’arribada a Barcelona des de La Bañeza natal. L’AFC va estar present, representada pel president Pere M. Puigdollers i, dintre de la vocalia de patrimoni, per Francesca Portolés i Victoria Bonet.

A les fotografies veiem el cartell de la celebració, una imatge de la intervenció de l’historiador José Manuel Torres i un petit grup d’assistents, on es troba el mateix Torres, M. A. Raigada, R. Marco i el president Puigdollers.

Més entrades

Més entrades