Published On: 8 de març de 2023|Categories: Actes culturals, Exposicions externes|

Inauguració de l’exposició “Rosa Szücs (1911-1984). Confluències en un món canviant”

Ahir, 7 de març a la tarda,  va ser inaugurada al Parlament de Catalunya l’exposició fotogràfica “Rosa Szücs (1911-1984). Confluències en un món canviant” per a commemorar el Dia Internacional de les Dones (8M).

La inauguració va anar a càrrec de la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, acompanyada per Josep Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (on hi ha dipositat el fons fotogràfic de Szücs), pel secretari, Ruben Wagensberg i per la consellera Meritxell Serret.

Com a convidats especials van assistir, en representació de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, el nostre president, Pere Puigdollers, el vocal de cultura Francesc Soldevila, la vocal de patrimoni Francesca Portolés, el tresorer Josep Lluís Soucheiron i la doctora Victoria Bonet.

Rosa Szücs i l’AFC

Considerada una de les fotògrafes pioneres a Catalunya, Rosa Szücs va ser sòcia de l’Agrupació on va començar a introduir-se al món de la fotografia cap a els anys 50. Al llarg de la seva trajectòria com a fotògrafa, Szücs va rebre diversos premis per la seva obra, entre els quals el primer de la secció femenina de l’AFC, un accèssit al Premi Luis Navarro, diversos premis Mare Nostrum o el del ‘Diario Femenino‘. Quan va morir, una altra apassionada de la fotografia sòcia també de l’AFC, Carme García Padrosa (Carme García de Ferrando), va recopilar els seus treballs perquè passessin a formar part del fons fotogràfic de l’Agrupació. Posteriorment l’obra de Szücs va ser dipositada al MNAC.

L’exposició, comissariada per Roser Cambray, del Departament de Fotografía del MNAC, consta de vint-i-vuit fotografies que retraten la Cataluña de l’època de Szücs i es podrà veure a la rotonda de la planta baixa del Palau del Parlament durant els propers quatre mesos, fins el 30 de juny de 2023.

Foto Rosa Szücs

Més entrades

Més entrades