Project Description

Vídeo d’imatges de l’exposició “EL CARRER BATEGA”

Amb aquesta exposició us presentem algunes de les nostres fotografies. És el primer treball conjunt que vàrem fer, corria l’any 2019, després de constituir-nos com a grup i posar-nos el nom de RAWx3. La pandèmia ens va trencar la il·lusió de mostrar-les en una exposició. Fins avui que, per fi, el somni s’ha acomplert.

Aquí trobareu de tot. Fotografies fetes de dia o nocturnes, amb o sense gent, format apaïsat o vertical, blanc i negre o color, més o menys buscades, un popurri de tota mena d’imatges, fins a 24, però totes en llocs públics, sense posats.

Veureu que cap imatge porta el nom de l’autor. Que estrany, pensareu. Però no, no és gens estrany. És una decisió del grup. Hem volgut que aquest projecte sigui una obra coral, on el tot és més important que les parts. El tot és el carrer.

Potser pensareu: altres 24 fotos de carrer? El tema està molt vist!. Pot ser sí, depèn del que diguin els experts.

El que és segur és que són instants, detalls, llums que estaven allà i que en el moment de disparar, encara que no sigui així, als autors ens va semblar que acabàvem de descobrir només nosaltres.

On el carrer és present. El carrer i la seva vida, el que aporten els éssers vius. Perquè tot i no estar present en algunes, l’empremta de l’ésser humà es nota en aquestes fotografies. La ciutat no és un decorat buit i mort. La ciutat és viva i el seu cor, aquest que som les persones, batega en aquestes imatges.

El que us presentem, en molts dels casos vosaltres mateixos ho heu viscut. Són llocs, espais i situacions reconeixibles, res molt novedós, però dóna testimoni, des del nostre punt de vista, de com és el batec del carrer.

Àngel Colado,
Anna Barnés,
Santiago García Cuadrado

Manuel Daniel Rivera, Comissari de l’Exposició.

Som RAWx3

EL CARRER BATEGA DE NOU

Batega de nou. Sí, aquest és el segon batec del carrer que presentem en forma d’exposició a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

L’exposició anterior, a l’hivern del 2022, era la primera obra que fèiem com a grup de treball RAWx3. Aquelles eren fotos fetes al carrer plenes d’instants, detalls, llums que captàvem en el moment de disparar, eren fotografies fetes de dia o nocturnes, amb o sense gent, format apaïsat o vertical, blanc i negre o color, un popurri de tota mena d’imatges, fins a 24, però totes en llocs públics, sense posats.

Aquesta exposició és, doncs, la continuació d’aquell primer batec del carrer. L’essència és la mateixa: el carrer i la seva vida, la que aporten els éssers vius. Perquè tot i no estar present en algunes, l’empremta de l’ésser humà es nota en aquestes fotografies. La ciutat no és un decorat buit i mort. La ciutat és viva i el seu cor, aquest que som les persones, batega en aquestes imatges.

Com passa en tota evolució humana, ara hem donat un pas més enllà. Conservant l’esperit del primer “El carrer batega”, les fotografies que us presentem recullen tres aspectes o àmbits de la vida urbana.

Un és EL COLOR, les ciutats són plenes de tots els colors del mon; els edificis, les botigues i els seus aparadors, les vegetacions, les senyalitzacions, els cartells, els vehicles, els vestits de les persones que hi trobem,….

L’altre és EL MOVIMENT. A la ciutat tot es mou, el trànsit, sovint tan caòtic, les persones anant amunt i avall amb pressa o passejant pausadament,…

I, finalment, LA INTERACCIÓ que es produeix entre les persones que omplen el carrer, els éssers vius que hi deixen la seva empremta i que, a fi de comptes, el fan bategar.

Esperem i desitgen que aquesta exposició us agradi, us l’oferim amb molta il·lusió

RAWX3
  Anna Barnés
  Àngel Colado
  Santiago García

Comissari : Manuel Daniel Rivera