Project Description

Vídeo d’imatges de l’exposició “EL CARRER BATEGA”

Amb aquesta exposició us presentem algunes de les nostres fotografies. És el primer treball conjunt que vàrem fer, corria l’any 2019, després de constituir-nos com a grup i posar-nos el nom de RAWx3. La pandèmia ens va trencar la il·lusió de mostrar-les en una exposició. Fins avui que, per fi, el somni s’ha acomplert.

Aquí trobareu de tot. Fotografies fetes de dia o nocturnes, amb o sense gent, format apaïsat o vertical, blanc i negre o color, més o menys buscades, un popurri de tota mena d’imatges, fins a 24, però totes en llocs públics, sense posats.

Veureu que cap imatge porta el nom de l’autor. Que estrany, pensareu. Però no, no és gens estrany. És una decisió del grup. Hem volgut que aquest projecte sigui una obra coral, on el tot és més important que les parts. El tot és el carrer.

Potser pensareu: altres 24 fotos de carrer? El tema està molt vist!. Pot ser sí, depèn del que diguin els experts.

El que és segur és que són instants, detalls, llums que estaven allà i que en el moment de disparar, encara que no sigui així, als autors ens va semblar que acabàvem de descobrir només nosaltres.

On el carrer és present. El carrer i la seva vida, el que aporten els éssers vius. Perquè tot i no estar present en algunes, l’empremta de l’ésser humà es nota en aquestes fotografies. La ciutat no és un decorat buit i mort. La ciutat és viva i el seu cor, aquest que som les persones, batega en aquestes imatges.

El que us presentem, en molts dels casos vosaltres mateixos ho heu viscut. Són llocs, espais i situacions reconeixibles, res molt novedós, però dóna testimoni, des del nostre punt de vista, de com és el batec del carrer.

Àngel Colado,
Anna Barnés,
Santiago García Cuadrado

Manuel Daniel Rivera, Comissari de l’Exposició.

Som RAWx3