Project Description

Els Guants de la Pandèmia

En el principi de la pandèmia del 2020, ens van tancar a casa durant tres mesos. Va ser un temps que es presentava diferent i, potser inquietant, però, de cop i volta els que pertanyem al grup de Street Photo de l’AFC, vàrem posar en marxa una proposta de crear un tema cada dia i, cada un/a des de casa seva va fer la mateixa proposta i el resultat, en part, està en la galeria de Street Photo de la web.

Un dia va arribar una llibertat controlada però llibertat. En sortir al carrer, i mirant a terra, se’m van aparèixer de cop uns elements nous que abans de la pandèmia no hi eren. Guants i mascaretes, que destacaven sobre el color gris de l’asfalt i voreres, elements que ens exigien portar al damunt, però que alguna gent abandonava a terra amb displicència.

Me’ls mirava i veia amb les dos vessants, la crítica i l’artística.
Aquesta segona em va atraure més i vaig veure la bellesa d’aquests elements en el seu entorn, la disparitat de colors, les textures, els materials variats, les composicions diverses…

Un tractament posterior amb cura, ha permès que apareguin aquestes 12 fotografies que presento i que constitueixen un homenatge personal a aquells moments que, encara que perduren, ja no tenen el dramatisme d’aquell moment.
És una visió personal que m’ha agradat compartir.

Francesca Portolés i Brasó

Torna a GALERIES