Project Description

Gabriel Bertran

Sóc soci de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya des de l’any 1999.
Em defineixo com fotògraf aficionat.  Per a mi la fotografia és un art que, entre altres coses, em permet practicar un dels temes per el que sento un interès molt particular. Es tracta de documentar espais en de-construcció: les antigues fàbriques obsoletes, els edificis en ruïnes, els pobles abandonats, …

Quan al 2010 vaig anar a viure a Badalona, vaig fer moltes passejades per familiaritzar-me amb el meu nou entorn. Durant una d’aquestes passejades per la platja, vaig descobrir la Central Tèrmica del Besòs.
En aquells moments estava en ple rendiment i em va fascinar la seva imponent presència amb les tres enormes xemeneies dominant i definint el paisatge costaner.
Quan es va iniciar el procés de desmantellament de la fàbrica, vaig decidir documentar-ho. Hi anava dissabtes i diumenges a fer fotos, gairebé sempre cap a la tarda-nit quan el sol és baix i la llum daurada.
Vaig descobrir un espai privilegiat, un petit turonet des d’on tenia una magnífica vista dels treballs de demolició: les enormes grues, la maquinaria pesada, el tràfec incessant de vehicles i treballadors, …

Aquest ha estat un projecte de llarga durada que m’ha permès ser testimoni dels diferents moments que han portar a desfer la immensa superestructura deixant dempeus només l’esquelet de les tres xemeneies.

L’arxiu final d’aquest projecte conté unes 200 fotografies de les quals ara us en presento un petit recull.
Desitjo que us agradi.

Gabriel Bertran
Badalona, desembre del 2021

Facebook
https://www.facebook.com/gabriel.bertranniculau.18

Instagram
https://www.instagram.com/gbertrann/?hl=es

Torna a GALERIES