Project Description

Macrofotografia: Acosta’t

Macro” significa gran. La Macrofotografia és, per tant, una branca de la fotografia de Natura en què el subjecte fotografiat resulta “gran” a la foto, igual de gran que a la vida real o més gran. Per això crec que la macrofotografia és una de les especialitats fotogràfiques més espectaculars visualment.
I és que res no crida més l’atenció que una fotografia macro genuïnament única. Les macros poden semblar que transporten l’espectador a un altre món. Però, a diferència de l’astrologia o la fotografia abstracta, els macros ens mostren una vista espectacular del món que ens envolta tot el temps.
Personalment, la satisfacció que em produeix la fotografia macro és contemplar la bellesa de les coses “petites” que ens envolten. I dic petites entre cometes perquè el que siguin petites és una cosa molt relativa, només són petites als nostres ulls, i aquí és on sorgeix la utilitat de la Macrofotografia, que és capaç d’ensenyar-nos la bellesa del subjecte ja sigui objecte, animal o planta en qüestió. És el nostre món però des d’una perspectiva nova i diferent.”

Josep Blanch

Torna a GALERIES