Published On: 14 d'octubre de 2022|Categories: Concursos, Divulgació, Veredictes de concursos|

Per què els resultats dels concursos són sempre polèmics?

El passat dia 7 d’octubre va tenir lloc a la seu de l’AFC la xerrada “Per què els resultats dels concursos són sempre polèmics?”. Va començar amb una presentació del tema a debatre en Joan Rué, en la que va exposar la dificultat de valorar una obra i tots els condicionants que afecten en la decisió.

Després de la presentació, es va generar un debat entre els assistents en el que es va constatar els diferents criteris existents a l’hora de valorar una obra.

Ens van demanar de compartir la presentació, motiu de la xerrada, per entendre de manera molt didàctica, la dificultat existent a l’hora de valorar una obra i tots els condicionants que afecten en la decisió.

Durant el debat es va recordar els criteris estrictes que van regir fa anys a l’AFC, en els que es prioritzava la tècnica envers altres valors. En general es va compartir la idea que actualment, s’han de valorar altres paràmetres, com el missatge o el contingut tenint aquests la mateixa consideració. Per tant, és importat que el jurat i els participants entenguin aquesta amplitud de criteris i que quedin clars des de l’inici de la temporada.

Un altre tema comentat va ser la necessitat que el jurat pugui justificar perquè unes obres han de quedar millor valorades que altres. Es va demanar que el dia del veredicte es fes una crítica constructiva de les imatges, amb l’objectiu d’entendre quins paràmetres han produït que la puntuació sigui millor en una fotografia.

Esperem que sigui útil aquesta informació i us convidem a participar al social “Temes obligats”.

Accés a la presentació

Màxim Poncela

Vocalia Concursos

Peu de foto

Més entrades

Més entrades